Sajam stipendija i visokog obrazovanja održava se već 16. godinu zaredom, a ove godine dolazi u novom, virtualnom, obliku. Održava se na stranici iro.hr 25. studenoga 2020. godine od 10 do 16 sati, stoji u priopćenju za medije.

Ovogodišnja ponuda sajma nalazi se u digitalnom formatu, a format je prilagođen izlagačima i posjetiteljima. Stipendije, stručne prakse i ostala karijerna ponuda bit će dostupna svim posjetiteljima, a posjetitelji će moći razgovarati i s mnogim predstavnicima različitih visokih učilišta te predavačima koji će im reći nešto više o stipendijama.

Digitalno izdanje sajma omogućuje lakši pristup svim zainteresiranim studentima i učenicima iz cijele Hrvatske, a sudjelovanje na sajmu je besplatno. Održavanjem ovakvog tipa sajma stavlja se važnost na potrebu većeg izdavanja resursa za obrazovanje i mlade ljude kojima je potrebna pomoć za različite prilike u njihovoj profesionalnoj karijeri.

“Ove godine očekujemo više od 30 izlagača što uključuje sveučilišta, veleučilišta i visoke škole, gradove i županije, udruge i veleposlanstva”, rekla je Antonija Nikšić, voditeljica Sajma u Institutu za razvoj obrazovanja te napomenula da je naglasak ovogodišnjeg sajma na povezanosti obrazovanja i gospodarstva.

Prošlogodišnji sajam održan je u Zagrebu i Rijeci, a zemlja partner sajma bila je Rusija, prenosi Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu. Posjetiteljima je bilo omogućeno praćenje programa ruskih sveučilišta na ruskom i engleskom jeziku.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem internetske stranice.