Foto: Unsplash

Francuska izdavačka kuća video igara, Ubisoft, u suradnji sa studijem Lucasfilm Games, podružnicom Walt Disney kompanije, radi na novoj videoigri jedne od najpopularnijih franšiza na svijetu, “Zvjezdani ratovi”, prenosi The Hollywood Reporter.

Nova igra bit će koncipirana u otvorenom svijetu, a razvit će ju švedska kompanija Massive Entertainment.

Prema Ubisoftu, igra će sadržavati poznate elemente galaksije Zvjezdanih ratova, ali i neke nove likove.

”Izgradnja novih svjetova, likova i priča koje će postati trajnim dijelom Star Wars svijeta je nevjerojatna prilika za nas i vrlo smo uzbuđeni što ćemo u suradnji sa studijem Lucasfilm Games kreirati originalnu Star Wars avanturu koja je drugačija od ičega što je učinjeno prije”, rekao je suosnivač i izvršni direktor Ubisofta Yves Guillemot, piše Wired.

Iz Ubisofta su objavili da će nova igra koristiti njihov Snowdrop pogon igre, ranije korišten u akcijskoj igri Tom Clancy’s The Division te da će raditi i na novoj videoigri o filmu Avatar.

“Zvjezdani ratovi” i Avatar” nisu jedini filmovi koje uskoro dobivaju svoje nove videoigre. Indiana Jones, američki filmski serijal o profesoru arheologije kojeg glumi Harrison Ford, također će biti utjelovljen u igri s novom originalnom pričom iza koje stoje izdavači Bethesda i švedski studio Machine Games.