StoryEditor

SLAVLJE KAUBOJA Nastavlja se borba za četvrtfinale, Hrvatska porazila Belgiju

‘Kauboji‘ u ponedjeljak igraju protiv Bahreina

21/01/2023 u 19:30 h
13334
SLAVKO MIDZOR/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je još jednu pobjedu na Svjetskom prvenstvu, ovoga puta protiv Belgije rezultatom 34:26.

Kauboji su dobro otvorili utakmicu te u prve tri minute osigurali vodstvo od 3:0. Rukometaši Belgije nisu se predali te su čvrstom igrom osigurali smanjenje hrvatskog vodstva na 3:2.

Kauboji su odlučnom igrom i ozbiljnim pristupom povećali gol razliku i održavali prednost od barem pet pogotka prednosti. Dobra igra urodila je plodom, pa su nakon 30 minuta igre otišli na predah sa zasluženih 21:13.

Drugo poluvrijeme nije donijelo nikakav veliki preobrat, dapače, hrvatski reprezentativci pojačali su ritam i povećali gol razliku na 11 pogodaka prednosti. Rukometaši Belgije ni tada nisu posustajali te su upornošću i s nekoliko uzastopnih golova uspjeli smanjiti hrvatsku prednost, no nedovoljno da bi doveli pobjedu Hrvatske u pitanje. Naposljetku, utakmica je završila 34:26, a junak hrvatske pobjede je golman Mate Šunjić koji je upisao sjajnih 20 obrana i dobio titulu igrača utakmice.

Unatoč velikoj pobjedi, upitno je hoće li hrvatski reprezentativci proći u sljedeću fazu natjecanja. Ipak, Hrvatska cilja barem na deveto mjesto koje vodi u olimpijske kvalifikacije, a za to će se morati dobiti Bahrein u zadnjoj utakmici koja je na rasporedu u ponedjeljak, 23. siječnja.

"Važno je dobiti utakmicu s Bahreinom i osvojiti deveto mjesto i kvalifikacije za Olimpijske igre. To nam je sada primarni cilj", rekao je nakon utakmice hrvatski izbornik Hrvoje Horvat. 

Vezani članci
19. travanj 2024 02:33