StoryEditor

SLOBODNO KLIZANJE Otvara se sezona klizanja za školarce, idealan sport za povećanje aktivnosti djece

Školski sportski savez organizira program ‘Odmorko-zima‘, a nova sezona počinje već idući tjedan

16/11/2022 u 21:45 h
4553
RENATO BRANDJOLICA

Školski sportski savez (ŠSS) u sklopu programa (https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=vijest&id=361) Odmorko-zima organizira slobodno klizanje na ŠRC Šalata. Tijekom održavanja programa obavezan je pedagoški nadzor za učenike zagrebačkih osnovnih i srednjih škola, a nova sezona počinje već idući tjedan.

''Program Odmorko je niz besplatnih sportskih aktivnosti koje se provode tijekom učeničkih praznika i školske godine. Kako se bliži zimska sezona, tako je i klizanje najidealniji oblik tjelesne aktivnosti'', kazao je Hrvoje Lekić, glavni tajnik ŠSS-a grada Zagreba. Nadodao je da je uz tjelesnu aktivnost djeci pružana mogućnost upoznavanja različitih sportskih grana, ali i potiče ih se na tjelesnu aktivnost bilo kakve vrste.

Svjetska zdravstvena organizacija već godinama upozorava da djeca u dobi od 5 do 17 godina trebaju biti aktivni najmanje 60 minuta dnevno u tjelesnim aktivnosti umjerenim do težim intenzitetom. Vrijeme u kojem učenici provedu svoje slobodno vrijeme tjelesno aktivni pridonose svome zdravlju, a tjelesna neaktivnost ima negativne učinke na sposobnosti i razvoj, kao i povećani rizik od nastanka brojnih bolesti i prekomjerne tjelesne težine, pokazuju istraživanja.

Toga je svjestan i Školski sportski savez. Ulaz na klizanje je slobodan uz predočenje važeće iskaznice ŠSS-a grada Zagreba. Učenici nose vlastite klizaljke, ali ako ih nemaju mogu ih unajmiti na prostoru klizališta. Nošenje rukavica je obavezno, a termini slobodnog klizanja bit će ponedjeljkom, srijedom i petkom od 13:30 do 15:45 sati. Nova sezona počinje od idućeg ponedjeljka, a trajat će sve do 23. prosinca.

Vezani članci
03. svibanj 2024 02:10