StoryEditor

SMOTRA SVEUČILIŠTA Nakon dvije godine ponovno uživo i na novoj lokaciji

Smotra će biti besplatna za studente koji će moći upoznati 31 fakultet i tri umjetničke akademije te sveučilišna dostignuća

08/11/2022 u 07:33 h
<p>Smotra Sveučilišta u Zagrebu</p>
Smotra Sveučilišta u ZagrebuMATEA PETROVIC

Nakon dvije godine održavanja online, Smotra Sveučilišta u Zagrebu ponovo će biti uživo od 10. do 12. studenoga te će biti otvorena za sve posjetitelje i fakultete. Umjesto u Studentskom Centru, ove godine se održava u Kongresnoj dvorani i dvorani Zimski vrt na Zagrebačkom Velesajmu. Ulaz na Smotru je besplatan, a očekuje se oko 15.000 posjetitelja.

Na 27. Smotri predstavit će se 31 fakultet i tri umjetničke akademije. Glavni cilj je informirati učenike završnih razreda srednjih škola, buduće i sadašnje studente te sve zainteresirani o studijskim programima, upisnim uvjetima, opremljenosti pojedinih fakulteta te mnogim drugima pojedinosti koje su vezane uz studiranje u Zagrebu.

Smotra je za sve zainteresirane otvorena od devet do 18 sati u četvrtak i petak dok je u subotu otvorena od devet do 15 sati. Posjetitelji će uz osnovne informacije o studiranju, studentskom životu te mogućnostima zaposlenja nakon završetka studija moći dobiti i detaljnije informacije od samih studenata i zaposlenika fakulteta i akademija.

Sveučilište će na Smotri predstaviti svoja dostignuća i nagrade pa će tako studentski sport dobiti zasebnu dvoranu Cres u kojoj će se posjetitelji moći informirati o raznim sportovima te se pohvaliti titulom najuspješnijeg sportskog sveučilišta u Europi. Smotra će biti obogaćena i glazbeno-umjetničkim programom za koji su prvenstveno zaduženi studenti akademija te dvjema panel-diskusijama pod nazivom "Student u središtu" koje će tematizirati probleme iz medicine, kulture, znanosti i tehnologije.

Vezani članci
26. travanj 2024 13:39