Foto: Unsplash

Dolaskom Joea Bidena, novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Bijela kuća će prvi put u povijesti postati dom udomljenom psu, prenosi HINA.

Naime, prije dvije godine novoizabrani predsjednik je sa svojom suprugom Jill udomio psa Majora, štenca njemačkog ovčara. Uz Majora, “prvog psa SAD-a”, u Bijeloj kući živjet će i dvanaestogodišnji njemački ovčar Champ. Iako je Majoru ovo prvi susret s Bijelom kućom, Champ je već upoznat s njom jer je tamo proveo puno vremena dok je Biden obnašao dužnost Obaminog potpredsjednika.

“Od azila do Bijele kuće, nema bajkovitije priče za jednoga psa”, kaže Kitty Block, predsjednica udruge za dobrobit životinja Humane Society of the United States. Block dodaje da je Majorova selidba u Zapadno krilo simbol promjene među Amerikancima koji manje kupuju, a više udomljavaju pse, te da se nada da će udomljeni pas u prvoj obitelji ‘zacementirati’ taj trend, prenosi Zadovoljna.hr.

Da je za prijatelje životinja ovo velika stvar pokazuje i činjenica da je u nedjelju udruga Delaware Humane Association organizirala virtualnu “Indoguraciju” da bi proslavila prvog psa iz skloništa u Bijeloj kući. Na ovom virtualnom događaju izvršni direktor organizacije, Patric Caroll, kazao je da ova priča pokazuje da su skloništa prekrasno mjesto za posvajanje i da su za prijatelje životinja ovakve priče jako važne i znače im sve, piše Los Angeles Times.

Prenose i da su 2008. godine Bidenovi od uzgajivača kupili svog drugog njemačkog ovčara Champa. Kupnja psa izazvala je reakciju zagovornika zaštite životinja, pa kada je par poželio još jednog kućnog ljubimca 2018. godine, odlučili su ga udomiti.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Joe Biden (@joebiden)