StoryEditor

SREBRO ZLATNOGA SJAJA Hajdukovi juniori bez trijumfa u povijesnom finalu juniorske Lige Prvaka

Utakmica AZ-a i Hajduka bila je prvo finale u kojem je igrao neki klub iz Nizozemske ili Hrvatske

Autor:
Roko Silov
26/04/2023 u 06:08 h
16913
FREEPIK

Juniori Hajduka poraženi su u finalu juniorske Lige Prvaka od nizozemskog AZ Alkmaara rezultatom 5:0. Prvaci Hrvatske do finala su stigli nakon što su u polufinalu izbacili veliki AC Milan, dok je AZ do finala stigao pobjedom protiv Sportinga.

Ova utakmica je po mnogo čemu bila povijesna, a jedan od razloga je što je ovo bilo prvo finale u kojem je igrao neki klub iz Nizozemske ili Hrvatske. Ovo je također bio prvi put da su oba finalista stigla iz redova pobjednika domaćih liga, umjesto kao juniori klubova čiji seniori igraju Ligu Prvaka, stoji na službenoj stranici UEFA-e.

Hajdukovi juniori držali su "nulu" sve do kraja prvog poluvremena kada Luka Vušković radi nespretan prekršaj na rubu kaznenog prostora. Iako je vratar ‘Bilih‘ Borna Buljan pročitao stranu u koju će pucati Jayden Addai bio je precizan te doveo Nizozemce u vodstvo.

Ernest Poku je u 70. minuti nakon kontre odlično pogodio s distance za 2:0, pa u 76. minuti postigao i treći pogodak nakon jedne oduzete lopte. Poku je povukao kontru, odigrao dupli pas s Mexxom Meerdinkom pa zabio za 3:0. Meerdink je u 79. minuti nakon pogreške Hajdukove obrane pogodio za 4:0, a u 87. minuti isti igrač pogađa za konačnih 5:0. 

Također ovo je prvi put da finale nekog UEFA-inog natjecanja igra klub iz Hrvatske, s obzirom na to da Kup velesajamskih gradova u čijem je finalu Dinamo bio dvaput, nije organizirala sama UEFA. Hajdukov trener Marijan Budimir na raspolaganju za prvu momčad imao je Luku Vuškovića, Rokasa Pukštasa, Marka Capana i Roku Brajkovića.

Vezani članci
20. travanj 2024 08:53