StoryEditor

STUDENTSKI DOMOVI Natječaj za smještaj studenata u novoj akademskoj 2020./2021. godini

Web prijava je obavezna, a tražena dokumentacija šalje se poštom od 3. srpnja do 29. srpnja
Autor:
Global.
03/07/2020 u 05:54 h
Studentski dom ”Stjepan Radić”<br />
foto: Antonela Šaponja/GLOBAL<br />
2.7.2020.<br />
Zagreb, Hrvatska
Studentski dom ”Stjepan Radić” foto: Antonela Šaponja/GLOBAL 2.7.2020. Zagreb, Hrvatska
Studentski centar u Zagrebu raspisao je natječaj za subvencionirano stanovanje u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu, za redovite studente, u akademskoj godini 2020./2021. Pravo na subvencionirani smještaj u studentskom domu ostvaruju redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske, redoviti studenti koji su državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj sa statusom stranca na stalnom boravku u Hrvatskoj, osobe sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti koje su upisane na visokim učilištima te studenti s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija.

Ove godine bez tiskanice prijave

Web prijava putem linka je obavezna, a studenti su dužni priložiti popunjen, potpisan i ovjeren obrazac "A", popunjen, potpisan i ovjeren obrazac "B" (samo za brucoše), privolu/suglasnost za objavu osobnih podataka, potvrdu o prebivalištu ili fotokopiju osobne iskaznice i dokaz o uplati troškova natječajnog postupka u iznosu od 60 kuna. Tiskanicu prijave za studentski dom ove godine nije obvezno priložiti zbog epidemioloških mjera. Prijava s traženom dokumentacijom šalje se poštom od 3. srpnja do 29. srpnja. Odluka se odnosi na sve studente te na maturante koji će akademske 2020./2021. godine upisati prvi puta prvu godinu studija. Nakon 29. srpnja sva pristigla pošta neće biti uvažena, osim i isključivo kada se dopuna dokumentacije odnosi na studijski uspjeh zbog produljenja ljetnih ispitnih rokova u tekućoj akademskoj godini, zaključno 3. kolovoza 2020. godine.

Zagreb odredio deficitarna zanimanja

Svi oni koje ne posjeduju AAI korisnički račun dužni su zatražiti privremeni pristup web profilu Poslovnice za smještaj, Studentskog centra u Zagrebu uz poslane podatke koji uključuju ime i prezime, OIB, datum rođenja te kontakt. Studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija prijavljuju se putem AAI sustava s privremenim korisničkim računom koji su dobili u srednjoj školi. Pristup računu bit će im omogućen do 10. listopada do kada se od njih očekuje da budu upisani na fakultete te da otvore novi AAI korisnički račun. Grad Zagreb i Zagrebačka županija naveli su 10 deficitarnih studijskih programa za 2020. godinu za potrebe stipendiranja visokog obrazovanja te u svrhu objave javnih natječaja za raspodjelu mjesta redovitim studentima u studentske domove. U to se ubrajaju medicina, matematika - nastavnički smjer, računalstvo, elektrotehnika i informacijska tehnologija, rehabilitacija, logopedija, strojarstvo, germanistika, farmacija i fizika – nastavnički smjer. Rezultate natječaja izaći će 17. kolovoza 2020. na stranici Studentskog centra. Ovogodišnji natječaj u pdf formatu nalazi se na linku.
27. travanj 2024 15:37