StoryEditor

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija

Stipendije će studentima biti dodijeljene u pet kategorija, a svaki se studenti može prijaviti samo za jednu

Autor:
Global
15/02/2023 u 07:31 h
12992
EMMA MATIJEVIć/GLOBAL

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu 520 stipendija za tekuću akademsku godinu, piše na službenoj stranici Sveučilišta. Iznos stipendije je 1500 eura, prijave su moguće od 15. veljače u 12 sati do 1. ožujka u ponoć,  a studenti se prijavljuju elektroničkim putem. Stipendije će se dodjeljivati u pet kategorija koje su označene slovima abecede te se studenti mogu prijaviti isključivo u jednoj kategoriji.

A kategorija namijenjena je studentima koji se nalaze u deset posto najuspješnijih na studijskom programu za koji se prijavljuju i za njih je osigurano 350 stipendija. U B kategoriji 40 stipendija bit će dodijeljeno studentima koji studiraju nastavničke programe iz matematike, prirodnih znanosti te informatike. Deset uspješnih sportaša dobit će stipendiju u C kategoriji. Studenti slabijeg socioekonomskog statusa mogu dobiti stipendiju u D kategoriji i to njih 100.

Nova E kategorija namijenjena je studentima umjetničkog područja pa će tako Sveučilište podijeliti 20 stipendija. Kategorija je namijenjena  studentima umjetničkih akademija i Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta koji su osvojili nagrade i priznanja ili sudjelovali u projektima od visoke umjetničke vrijednosti. Kako navode, Sveučilište je prepoznalo važnost vrednovanja izvrsnosti studenata umjetničkog područja.

Kriterij za prijavu obuhvaća uspješnost u studiju, odnosno prosjek ocjena svih položenih ispita i ukupno stečenih ECTS bodova do 30. rujna 2022. godine, a prednost pri vrednovanju imat će studenti koji imaju dodatna postignuća poput Rektorove, Dekanove ili druge jednakovrijedne nagrade. 

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu će nakon razmatranja prijava sastaviti privremenu rang-listu te je objaviti na mrežnoj stranici Sveučilišta. Pisani prigovor moći će se podnijeti u roku od tri dana od objave privremene rang-liste, a nakon objave konačne rang-liste, studenti će morati potpisati ugovor o stipendiranju.

Više informacija dostupno je na stranicama Sveučilišta, kao i poveznica za prijavu.

Vezani članci
25. travanj 2024 21:18