StoryEditor

SVJETSKO PRVENSTVO Katar je prvi domaćin koji je izgubio utakmicu otvaranja

Enner Valencia s dva pogotka osigurao je Ekvadoru prve bodove na ovogodišnjem prvenstvu

Autor:
Borna Činć
21/11/2022 u 16:10 h
14342
FREEPIK

U prvom susretu ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva Ekvador je s 0:2 pobijedio reprezentaciju Katra. Na novootvorenom Al Bayt stadionu u Al Khoru utakmicu je pratilo 60.000 gledatelja. Katar je tako postao prva reprezentacija u povijesti koja je izgubila prvu utakmicu otvaranja Svjetskog prvenstva, piše HRT.

Već na samom početku utakmice Ekvador je poveo, ali je intervenirala VAR soba koja je opravdano poništila pogodak Ennera Valencie. Ekvarod je ipak došao do pogotka u 16. minuti nakon prekršaja vratara Saada Al Sheeba nad Valencijom koji je i realizirao kazneni udarac.

Ekvador je tijekom prvog poluvremena imao blagu inicijativu što im se vratilo u 31. minuti kada je Valencia postigao svoj drugi pogodak na utakmici. Angel Preciado preciznim je ubačajem pronašao Valenciju koji je glavom poslao loptu u daljnji kut katarskog vratara. U prvom poluvremenu domaćini nisu najbolje izgledali. Trenutak koji je uzbudio cijeli stadion pred kraj prvog poluvremena imao je neometani Almoez Ali, koji je s pet metara promašio vrata.

Obje reprezentacije su u drugom poluvremenu imale svoje prilike. Najbliži golu bili su Katrani u 86. minuti, no na ubačaj Mohammeda Muntarija našao se njegov imenjak Al Bayt koji je pucao malo preko gola. Ekvador je ovom pobjedom trenutno sjeo na prvo mjesto skupine, dok će Katar svoje prve bodove morati tražiti protiv Senegala i Nizozemske.

Vezani članci
16. travanj 2024 21:36