Foto: Pixabay

U Polukružnoj dvorani Teatra &TD večeras u 21 sat održat će se pretpremijera predstave Olje Lozice “Dobro je ništa”.

Predstava je dio programskog ciklusa kojim je Teatar &TD nakon dvomjesečne stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa otvorio svoja vrata publici. Budući da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, premijera s punim kapacitetom morat će pričekati jesen. Ulaz na pretpremijeru je uz pozivnicu, a ulaznice za prvu reprizu koja će se odigrati već sutra dostupne su po cijeni od 50 kuna, odnosno 25 kuna za umirovljenike. Ulaznice za studente su besplatne uz predočenje studentske iskaznice.

“Prizma kroz koju se gledalo na depresiju kao zdravstveni poremećaj u ovoj predstavi jest njena ‘nespecifičnost’ kao specifičnost”, opisano je u najavi. Time se želi poručiti da depresija ulazi u ljudske živote zamaskirano, pojedinac ju osjeća, ali ju ne prepoznaje.

“Dobro je ništa” bavi se temom depresije u suvremenom društvu. Olja Lozica i njezini suradnici, glumci Deni Sanković, Romano Nikolić, Andrea Špindel i Aron Aleksej Ljevaković, ovom predstavom depresiji pristupaju iz aspekta nemogućnosti prepoznavanja njenih uzroka i simptoma.