StoryEditor

TEATAR UZ MORE Stiže treća sezona kazališnog festivala koji pokaže je li predstava zaista hit

‘Festival otvaramo spojem najboljeg iz kazališnog i glazbenog svijeta, koncertnom izvedbom najvećih hitova svjetskih mjuzikla ‘U ritmu Broadwaya‘‘, otkrio je Tadija Kolovrat, producent Teatra uz more

Autor:
Global
19/05/2023 u 11:30 h

Na ljetnoj pozornici u Lori predstavljena je nova sezona festivala "Teatar uz more". Od 15. lipnja do 15. rujna, treću sezonu za redom održat će se ovaj najveći kazališni festival u Hrvatskoj. Na repertoaru će biti uglavnom komedije među kojima je i nekoliko nacionalnih premijera te glazbene večeri, rekao je na konferenciji za medije Tadija Kolovrat, producent festivala.

"Festival otvaramo spojem najboljeg iz kazališnog i glazbenog svijeta, koncertnom izvedbom najvećih hitova svjetskih mjuzikla 'U ritmu Broadwaya', otkrio je Kolovrat.

image
PR

Konferenciji je prisustvovao i pisac i dramaturg Igor Weidlich koji je rekao da je Lora mjesto na kojem se pokaže hoće li predstava biti hit pa ove godine tamo premijerno predstavlja predstavu "Kad udari južina" u izvedbi Petre Kraljev, koja je ujedno i koautorica teksta, te Jagode Kumrić, a u režiji Nevene Vukes, za koju je siguran da će osvojiti gledatelje.

"Velika mi je čast što su sve dosadašnje predstave bile izvrsno prihvaćene te su igrale i po nekoliko puta pred punim gledalištem. Drago mi je da donosimo komediju jer u današnjim vremenima zaista nam treba smijeha", rekao je Weidlich i dodao da se i na ozbiljne teme osvrće s humorističnim tonom u kojem se svi možemo prepoznati.

Festival je svake sezone sve veći, a podršku mu je iskazala i Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

image
PR

"Rado podržavamo kvalitetne programe kakav je i kazališni festival Teatar uz more. Iz sezone u sezonu gledamo kako ovaj festival raste, pratimo rad i rado posjećujemo izvrsne programe. Posebno nam je drago što ste ovim festivalom otkrili još jednu predivnu lokaciju za kulturne programe u našem gradu", rekla je.

Program za lipanj

15. lipnja, Otvorenje festivala

U RITMU BROADWAYA - Koncertna izvedba hitova iz svjetskih mjuzikala

19. lipnja

PREDSJEDNICI&CA Pretposljednja večera - SATIRIČKO KAZALIŠTE KEREMPUH

21. lipnja PREMIJERA

NIŠTA IM NEĆE BIT' - KAZALIŠTE MORUZGVA

27. lipnja

DIREKT U GLAVU Komedija za krepat! – B GLAD PRODUKCIJA

Vezani članci
06. svibanj 2024 02:44