Foto: Pixabay

U nakladi izdavačke kuće Mbooks objavljena je knjiga “Tiktok Book”, prva knjiga na svijetu o popularnoj društvenoj mreži TikTok. Autori knjige su Velimir Grgić, novinar vodećih hrvatskih magazina i urednik brojnih televizijskih emisija i Andrea Kučiš, aktivna tiktokerica, piše Gloria.hr.

Autori na 168 stranica opisuju sve o najbrže rastućoj aplikaciji na svijetu. TikTok je instaliran na više od milijardu mobilnih uređaja i broji više od 800 milijuna aktivnih korisnika.

Unutar knjige prikazan je osnutak TikToka u Kini, predstavljene su mnoge zvijezde, trendovi koji su pokrenuti na TikToku, razni izazovi te oznake koje korisnici stavljaju u opise svojih objava.

Osim osnovnih informacija, u knjizi se nalaze i problemi kao što je zabrana korištenja TikToka u SAD-u i zašto pokušaj zabrane nije uspio. Također, u sklopu knjige nalazi se mali vodič za učinkovito služenje ovom društvenom mrežom te kako objave mogu postati dostupne milijunima korisnika, stoji na internetskoj stranici knjižare Hoću Knjigu.

Na području Hrvatske TikTok je četvrta najpopularnija besplatna aplikacija na App Storeu, popularniji su samo Zoom, Reface i WhatsApp. Snapchat je nedavno svrstao TikTok na popis najvećih konkurenata na kojem se nalaze još YouTube i Twitter, prenosi portal točkanai.hr.