StoryEditor

UZ BOK NEW YORKU Zagrebački advent na listi najljepših božićnih sajmova

Advent u Zagrebu počinje 26. studenog paljenjem prve adventske svijeće u 17 sati na glavnom trgu

15/11/2022 u 22:15 h
13130
PAULINA MIRKOVIĆ

Advent u Zagrebu nalazi se na listi najboljih božićnih sajmova na svijetu, objavio je CNN. Kao i svake godine, ova međunarodna medijska kuća objavljuje popis najljepših svjetskih advenata, a glavni grad Hrvatske našao se uz bok proslavljenim europskim i svjetskim sajmovima. 

"Razumljivo je zašto je Zagreb tri godine zaredom proglašen najboljom destinacijom za Božićni sajam. Posjetitelji mogu vidjeti žive jaslice, izrezbarene ledene skulpture, nastupe na otvorenom, pop-up barove, ali i božićni tramvaj s Djedom Božićnjakom i njegovim vilenjacima. Advent u Zagrebu ima i prostor posvećen 'fuliranju' gdje ćete naći oduševljene posjetitelje koji plešu na ulici dok jedu uličnu hranu", stoji u članku CNN-a.

Na popisu od 17 najljepših adventskih tržnica, osim Zagreba, nalazi se još 14 europskih gradova. Osim njih tu su i američki, svima dobro poznati, božićni sajam u New Yorku te kanadski, The Distillery Winter Village u Torontu.

Advent u Zagrebu počinje 26. studenog paljenjem prve adventske svijeće u 17 sati na glavnom trgu.

"Održat će se više od 100 koncerata u zatvorenim i otvorenim gradskim prostorima te na trgovima i ulicama. Bit će tu i izložbe u muzejima i galerijama, a u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem, Hrvatskom obrtničkom komorom i Zoološkim vrtom grada Zagreba pripremamo i posebne programe", rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld za Croatia Week.

Vezani članci
20. travanj 2024 00:37