Foto: PR

Riječka Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja i Porsche Croatia potpisali su ugovor o suradnji u sklopu kojeg je ovoj obrazovnoj ustanovi uručena vrijedna donacija specijaliziranog vozila za potrebe školovanja svih učenika.

Foto: PR

Donacijom je na trajno raspolaganje uručen model vozila Volkswagen Touran s unaprijed programiranim greškama, a koje će u svojoj praktičnoj nastavi popravljati učenici riječke škole. Na taj je način za sve učenice i učenike koji se obrazuju za automehaničare, automehatroničare i autolimare osigurana mogućnost dodatne edukacije provođenjem praktične nastave na tehnologiji proizvođača automobila koji su najzastupljeniji u Hrvatskoj.

“Naše učenike kroz nastavu osposobljavamo za popravljanje i održavanje automobila, teretnih vozila i kamiona. Praktična nastava u strukovnom obrazovanju je nužnost i prioritet zbog čega nas ova suradnja posebno veseli. Donacijom Porsche Croatije dobili smo vozilo koje će biti od neizmjerne koristi za edukaciju naših učenika i njihovu pripremu za tržište rada”, pojasnio je Gojko Miletić, ravnatelj Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci.

Foto: PR

Ravnatelj je napomenuo da ovim novitetom imaju mogućnost podići razinu kvalitete obrazovanja za učenike koji danas pohađaju njihovu školu, ali i generacije učenika koji će ju pohađati narednih godina. Uz donaciju vozila, nastavnicima i učenicima riječke škole na raspolaganju će biti i stručnjaci za školovanje u servisnoj tehnici tvrtke Porsche Croatia, koji će im pružati svu potrebnu podršku. Tako je prilikom donacije održana edukacija nastavnog kadra i profesora koji će voditi praktičnu nastavu za učenike koji se danas obrazuju u toj školi.

“Automobilska industrija sve se brže mijenja, a razvojem tehnologije unutar novih vozila, javlja se i potreba za novim znanjima automehaničara. Nadamo se kako će ovom donacijom naši budući kolege i stručnjaci dobiti priliku za još kvalitetnije usavršavanje svojeg znanja, te da ćemo im učenje učiniti zanimljivijim i zabavnijim”, izjavio je Marko Blažević, direktor Postprodaje u Porsche Croatia te dodao da su posebno sretni što su mogli ovom donacijom podržati njihov rad i obogatiti obrazovni proces.

Provedbom ove donacije Porsche Croatia nastavlja s programom sustavnog ulaganja u zajednicu u sklopu svoje strategije društveno odgovornog poslovanja.