StoryEditor

ZAVRŠIO JUBILARNI 10. STAR FILM FEST Nagrađeni najbolji kratki filmovi, održana i izložba o festivalu

Prema izboru publike nagradu za najbolji film osvojio je dokumentarac ‘Punim plućima‘ redateljice Leile Elhoweris

Autor:
Global
04/09/2023 u 07:00 h
<p>Dodjela nagrada na 10. Star Film Festu<br>
 </p>
Dodjela nagrada na 10. Star Film Festu  Star Film Fest

Dodjelom 11 zvjezdanih nagrada sinoć je završilo jubilarno 10. izdanje Star Film Festa u Sisku. Priznanja najboljim kratkim filmovima mladih autora dodijelio je ‘veliki‘ žiri u sastavu profesionalnih filmaša, ‘mali‘ žiri u sastavu sisačkih i petrinjskih srednjoškolaca, selektorice festivala te publika. Prema izboru publike, ali i ‘malog žirija‘, najboljim filmom proglašen je dokumentarni film "Punim plućima" redateljice Leile Elhoweris.

‘Veliki‘ žiri, kojeg su činili glumac Goran Grgić, redatelj i producent Bobby B. Grubić, scenaristica i spisateljica Bojana Babić, snimatelj i direktor fotografije Davor Bjelanović i redatelj Goran Dević, najboljim igranim filmom proglasio je komediju "Fortissimo" redatelja Victora Cesca, a najboljim dokumentarnim "Dragi Filipe" redatelja Filipa Zadre. Nagradu za najbolji regionalni film, kao i posebnu Nagradu zvjezdana prašina, osvojio je film "Moj Nikola" redateljice Martine Marasović.

image

Nagrada za najbolju montažu film "I You He/ She We You They" redateljice Sevine Yamane

Star Film Fest

Dobitnik nagrade za najbolji animirani film je "Cadim" autorice Luize Pugliesi Villacae, a nagrade za najbolji eksperimentalni "Jeste li osjetili?" autorice Tene Petrović. Za najbolju montažu nagrađen je film "I You He/ She We You They" redateljice Sevine Yamane, a za najbolju fotografiju (kameru) "The Uplands" redateljice Yvonne Kerekgyarto. Selektorice natjecateljskog programa Star Film Festa Martina Mladenović i Anja Kavić svoju su nagradu dodijelile filmu "Overthinker" redatelja Nemanje Mladenovića.

image

Redateljica filma "I You He/ She We You They" Sevin Yaman 

Star Film Fest

Na ovogodišnjem Star Film Festu, koji se održao od 31. kolovoza do 2. rujna, prikazano je više od 30 filmova stranih i domaćih mladih filmaša. Izvan konkurencije prikazani su filmovi "Dezerteri" redatelja Damira Markovine i "Dnevnik Pauline P." redatelja Nevena Hitreca. Uz projekcije filmova, povodom 10. festivalskog izdanja održana je i izložba "10. godina filmova ispod zvijezda" u Gradskom muzeju Sisak koja je prikazivala uspomene s dosadašnjih izdanja.

Global je medijski pokrovitelj Star Film Festa.

Vezani članci
29. travanj 2024 16:48