StoryEditor

ZELENA DESTINACIJA Međimurje prva regija u Hrvatskoj i četvrta na svijetu s prestižnom nagradom

Nagradu je osvojio i projekt Istarske županije

10/03/2023 u 08:50 h
<p>Čakovec</p>
ČakovecPixabay

Na najvećem svjetskom turističkom sajmu ITB u Berlinu, Međimurje je proglašeno Green Destinations regijom te joj je dodijeljena srebrna oznaka Green Destination za održivost turizma. Međimurje je tako postalo prva regija u Hrvatskoj i četvrta na svijetu koja je osvojila tu nagradu, objavila je Hina. 

"To veliko priznanje stiglo je kao rezultat truda, rada, zalaganja svih stanovnika Međimurja. To je nagrada svih onih koji neumorno i predano brinu o uređenosti svog zavičaja, zaštiti okoliša, čuvanju prirodnih i kulturnih vrijednosti", izjavio je međimurski župan Matija Posavec pri preuzimanju nagrade u Berlinu.

Green Destination neprofitna je organizacija koja surađuje s 200 destinacija u više od 80 zemalja svijeta. Cilj joj je razvijanje održivog i odgovornog turizma sukladnog načelima Ujedinjenih naroda, kao i ciljevima Globalnog vijeća za održivi turizam. ITB Berlin vodeći je svjetski sajam putovanja, a na ovogodišnjem izdanju koje se održalo od 7. do 9. ožujka sudjelovalo je oko 5500 izlagača iz 161 zemlje, prenio je Breaking Travel News. 

Na istom sajmu projekt Istarske županije Eco Domus osvojio je treće mjesto u kategoriji "Business & Marketing", također nagradu koju dodjeljuje Green Destination. Nagrada je dodijeljena za ekološki prihvatljiv smještaj, objavljeno je na službenog web stranici Green Destination.

Vezani članci
27. travanj 2024 00:33