StoryEditor

BESPLATNO NA KEMOTERAPIJU Ćorlukin dres, Severinina majica i Rozgina haljina na humanitarnom buvljaku

Organizatori su naglasili da su takve besplatne vožnje posebno važne oboljelim ženama koje nisu iz Zagreba

19/09/2022 u 20:28 h
13967
PIXABAY

Udruga za pomoć ženama oboljelima od raka dojke Nismo same održat će humanitarni buvljak od 23. do 25. rujna u Areni Zagreb. Cilj je pomoći akciji "Nisi sama ideš s nama" koja je besplatnim vožnjama olakšala dolazak na kemoterapiju za oko 600 žena, prenosi Večernji list. Humanitarnom buvljaku se priključile i razne poznate zvijezde kao što su Ella Dvornik, Mirjana Mikulec, Alka Vuica, Danijela Martinović, Vedran Ćorluka, Severina i mnogi drugi.

Organizatori akcije naglasili su da je ona pokrenuta jer se nikada ne zna kako će koja pacijentica reagirati na terapiju koja joj spašava život, ali da su te besplatne vožnje posebno važne oboljelim ženama koje nisu iz Zagreba.

"U današnje vrijeme, kada je teško dobiti i zadržati posao, 'luksuz' izostajanja s posla, pa i kada je u pitanju život najbližeg člana obitelji, mogu si priuštiti tek rijetki", poručili su iz udruge Nismo same. Nadodali su da većina onkoloških pacijenta na liječenje putuje javnim prijevozom ili sanitetom na koji se čeka satima što otežava liječenje pacijentica.

Uslugu prijevoza obavljaju taksisti Radio Taxi Zagreb, a dnevno se na kemoterapije vozi od 10 do 25 pacijentica. Do sada je provedeno 17.500 takvih vožnji. Iz udruge poručuju da 10 posto pacijentica nema izvor prihoda, dok 50 posto njih nema ni podršku obitelji. Prema njihovom istraživanju, svaka četvrta nema riješen prijevoz do bolnice.

"Nakon što prime lijek, one ne mogu same kući, zato smo tu mi da im pokažemo da nisu same", objasnili su iz udruge. Nadodali su da su im pacijentice više puta rekle da bi odustale od liječenja kada ne bi bilo ove usluge.

Vezani članci
28. travanj 2024 03:18