StoryEditor

GK ŽAR PTICA ZA BESKUĆNIKE Konzervirana hrana i higijenske potrepštine u 220 paketića

‘Kazalište ima specifičnu ulogu u društvu, nastoji se povezati s drugim institucijama te kroz suradnju s njima baviti se problematikama koje su najviše zastupljene‘, rekla je Milanka Čolaković

08/12/2022 u 08:51 h
14422
GK ŽAR PTICA

Gradsko kazalište Žar ptica u suradnji s Hrvatskom mrežom za beskućnike organizira akciju "Neka Božić bude svima", a u sklopu akcije održat će se i predstava "Djevojčica sa šibicama", 11. prosinca u 11 sati. Akcijom se prikuplja 220 humanitarnih paketa za beskućnike na području Zagreba. Konzerviranu hranu i higijenske potrepštine moguće je dostaviti ispod bora na ulazu kazališta do 23. prosinca.

"Dječje kazalište ima važnu ulogu u društvenoj zajednici, Žar ptica se često uz predstavu nastoji se povezati s drugim institucijama te kroz suradnju s njima baviti problemima u životu i odrastanju djece", rekla je voditeljica odnosa s javnošću kazališta Milanka Čolović.

image
GK ŽAR PTICA

Prema podacima Hrvatske mreže za beskućnike, broj beskućnika u Hrvatskoj iznosi 2000. Problem predstavlja ograničen broj prihvatilišta. Kao najčešći uzroci navode se nezaposlenost, zdravstveni problemi, obiteljski odnosi i ovisnosti, prenosi 24sata.

"Tematika predstave 'Djevojčica sa šibicama' jako je realna te takvi prizori često ne izostaju na lokacijama Zagreba. Nama je to bio poticaj da ostvarimo suradnju s Hrvatskom mrežom za beskućnike zbog kvalitete njihove pučke kuhinje, ali i dobre reputacije", objasnila je Čolaković te dodala da kroz ljudsku humanost i slobodu umjetničkog stvaranja kazalište još uvijek prikazuje ljepotu ljudskih odnosa.

Vezani članci
28. travanj 2024 14:03