StoryEditor

50 GODINA Lisinski slavi svoj jubilarni rođendan pa organizira tri uzbudljiva dana

Ivana Kocelj izjavila je kako je projekt izgradnje Dvorane bio i ostao najveća investicija na području glazbene umjetnosti

Autor:
Lucia Palinić
14/12/2023 u 12:00 h

Dani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog počinju 28. prosinca u 10 sati te traju tri dana. Svaki dan u jutarnjim satima organiziran je program za najmlađe posjetitelje, dok je u poslijepodnevnom terminu program posvećen mladim umjetnicima. Tako će nastupiti studenti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, ansambl Zagrebačkog kvarteta saksofona i brojni drugi orkestri.

Prvi dan proslave predstavit će se rad Muzičkog informativnog centra koji je također dio Dvorane Lisinski od 2017. godine, a svečani koncert proslave 50. obljetnice Dvorane na rasporedu je na sam dan obilježavanja Dvorane, 29. prosinca, kada će Beethovenovu "Devetu simfoniju" izvest Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, Zbor Hrvatske radiotelevizije i Zbor Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, zajedno sa solistima.

image
PR

"29. prosinca je dan koji već 50 godina slavimo kao Dan Dvorane, dan kada se 1973. na sveopću radost, ali i potrebu otvorila Dvorana Lisinski", kazala je na konferenciji za novinare ravnateljica Nina Čalopek. Zadnji će dan obilježavanja nastupiti Revijski orkestar Zagrebačke nakon Filharmonijskog bala koji slavi svoju 40. obljetnicu.

Ivana Kocelj u ime Hrvatske radiotelevizije izjavila je kako je projekt izgradnje Dvorane bio i ostao najveća investicija na području glazbene umjetnosti. Ove godine kao počasne članice Dvorane imenovane su mezzosopranistica Ruža Pospiš Baldani te pokojna pijanistica Pavica Gvozdić koje su nastupile na otvorenju Lisinskog. Osim njih, počasnim članovima proglašeni su dugogodišnji, umjetnički ravnatelj Dubravko Majnarić i dugogodišnji ravnatelj koncertne direkcije Zagreb, Miroslav Poljanec.

image
PR

Ulaz je besplatan na sva događanja, osim na nastup Filharmonijskog bala, te se mogu preuzeti na blagajni. Treba požuriti jer su neki programi već rasprodani kao što su koncert za Dan Dvorane, predstava za djecu "Orašar" i obilazak "Tajnim odajama Lisinskog".

Vezani članci
28. travanj 2024 17:08