StoryEditor

DAN DVORANE Lisinski priredio tri programa, za svakoga po nešto

Vrata dvorane otvorila su se 29. prosinca 1973. godine i od tada je to jedina prava koncertna dvorana u Hrvatskoj

20/12/2022 u 15:30 h
14511
KONCERTNA DVORANA VATROSLAV LISINSKI

Čak tri programa obilježit će najvažniji dan u povijesti Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. U Velikoj će se dvorani održati koncert "Diva i poziv na ples", u Maloj dvorani proslava obilježavanja 30. godišnjice kultne emisije "Music pub", a u predvorju će se posjetitelji moći zabaviti uz bend "Johnny and his Rockin' Tunes".

"Bez pretjerivanja možemo reći da je to poseban dan i za cijeli svijet jer kada se ova Dvorana otvarala, značila je otvaranje i cijelog kulturnog života Hrvatske prema svijetu", na konferenciji za novinare rekao je ravnatelj KD Vatroslav Lisinski, Dražen Siriščević. Vrata dvorane otvorila su se 29. prosinca 1973. godine i od tada je to jedina prava koncertna dvorana u Hrvatskoj.

image
KONCERTNA DVORANA VATROSLAV LISINSKI

"Mjesto na kojem stanuje glazba", dodao je Siriščević.

Program "Diva i poziv na ples" predstavio je maestro Ivo Lipanović koji je istaknuo da ćemo slušati posebno odabrane arije za blagdansko raspoloženje iz opernih remek-djela Verdija te neke od najljepših valcera i polki iz opera Offenbacha, Gounoda, Ponchiellija, Čajkovskoga… Vanna, Boris Novković, Tina Vukov i Luce samo su neki od izvođača koji će 29. prosinca nastupati u Maloj dvorani gdje će se obilježiti 30. godišnjica emisije "Music pub" urednika i voditelja Zlatka Turkalja. Uz klasičnu i domaću glazbu posjetitelji će u predvorju moći zaplesati i na Elvisa, Jerryja Lee Lewisa, Chucka Berryja ili Roya Orbisona u izvedbi rockabilly i rock'n'roll benda Johnny and his Rockin' Tunes.

Ulaznice za sve programe u okviru Dana Dvorane dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na lisinski.hr i ulaznice.hr. Program u predvorju besplatan je za posjetitelje s ulaznicama za događanja u Velikoj ili Maloj dvorni.

Rukopisi vraćeni kući

Muzikolog Davor Merkaš iz Muzičkog informativnog centra Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog na samome je kraju pressice predstavio dragocjene originalne rukopise četiriju briljantnih skladbi Borisa Papandopula koji su nedavno pronađeni u Njemačkoj te su nakon dugogodišnje potrage ponovno vraćeni u Hrvatsku.

Vezani članci
24. travanj 2024 10:24