StoryEditor

OD REZERVE DO VRHA Baby Lasagnin put i zarazna euforija

Fata viam invenient ili ‘Što je suđeno, pronaći će svoj put‘ možda je najbolji izraz za opisati zvjezdani uspon Baby Lasagne, odnosno Marka Purišića

Autor:
Ivana Perušić
10/05/2024 u 19:31 h
18326
INSTAGRAM

Fata viam invenient ili ‘Što je suđeno, pronaći će svoj put‘ možda je najbolji izraz za opisati zvjezdani uspon Baby Lasagne, odnosno Marka Purišića, počevši s tim da svoj ‘Rim Tim Tagi Dim‘ nije ni napisao za Doru nego ga je prijatelj nagovorio da se prijavi, a pritom je čak bio i lijen prevesti pjesmu koja ‘ionako neće proći‘, a koju je kasnije žiri HRT-a uvrstio kao rezervu. No, sve se mijenja tog trenutka kada Zsa Zsa odustaje i Baby Lasagna konačno upada, u kratkom vremenu postaje glavni favorit, njegov spot se u jednom danu pregledao i do 200.000 puta, a na koncu je odnio i nadmoćnu pobjedu s ukupno 321 bodom.

Baby Lasagna ludilo

No, to je bio tek početak! Pobjedom na Dori, Baby Lasagna u roku tri dana zauzima prvo mjesto na kladionicama i time postaje glavni favorit za pobjednika Eurovizije 2024., a trenutni je hype uoči Eurosonga na samom vrhuncu. Može se reći da vlada ‘Baby Lasagna ludilo‘ kako u Hrvatskoj – gdje se u pet gradova u isto vrijeme rasplesalo na ritmove ‘Rim Tim Tagi Dima‘, tako i vani, što se vidjelo po atmosferi na predeurovizijskim partyjima na kojima se Baby Lasagnin nastup jedva iščekivao, a jučer je izabran i kao omiljeni solo izvođač ovogodišnje Eurovizije na Wiwibloggsu, web-stranici posvećenoj Euroviziji.

Što dovodi do tolikog interesiranja za Baby Lasagnu?

Svakako je jednim dijelom za to zaslužna njegova ritmična pjesma ‘Rim Tim Tagi Dim‘ koja vrlo brzo ‘uđe u uho‘ i čiji tekst govori o problemu iseljavanja mladih, odnosno napuštanja svog rodnog kraja bez planiranja povratka. Istina je i da sama pjesma, osobito na natjecanju kao što je Eurovizija, nije dovoljna. Stoga se može reći da je bitno da se na neki način svi elementi uklope u jedno s dozom zanimljivosti i nečega novoga, još neviđenoga.

Marko Purišić donio je upravo to. Njegov je umjetnički nadimak ‘Baby Lasagna‘ simpatičan, kao i imena njegovih mačaka o kojima stalno priča i koje su postale njegov zaštitni znak, baš kao i jednostavan, ali originalan meow. Energičan nastup, kostimi te zabavna koreografija koja tjera na ples i pokret samo su bonus.

image
INSTAGRAM

Važnost karaktera

Marko ostavlja dojam jednostavne i skromne osobe, primjerice nije mogao sakriti emocije nakon pobjede na Dori, a redovito se i iskreno zahvali obitelji i fanovima na podršci.

"Odlučio sam ponovno snimiti ovaj video. Prvi kad sam snimao prije par sati, plakao sam kao kišna godina, ali nisam to mogao staviti na Instagram, na društvene mreže. Htio sam samo uzeti trenutak i reći koliko mi je ovo događanje u Zagrebu, Zadru, Osijeku, Splitu i Umagu promijenilo totalno percepciju ovoga što se događa. Sada vidim koliko je vas tamo, koliko vas mene podržava i sada ovo više ne radim za sebe, ovo sada radim za vas i za sve moje bližnje. Nevjerojatno, reći hvala je premalo i ja sam u apsolutnom šoku. Nikad nisam mislio da će doći do ovoga i hvala vam do neba, još ne mogu naći riječi, ali hvala", poručio je na svojoj priči na Instagramu.

Njegove su objave na društvenim mrežama autentične, nema pretjerivanja. To su većinom humoristični videi koji privlače publiku, a zanimljivo je kako progovara i o anksioznosti s kojom se i sam bori i na taj se način pogotovo oni mlađi mogu poistovjetiti s njim. Osim toga, vlada i velika želja, a i nada u prvu pobjedu Hrvatske na Euroviziji otkad se natječe kao samostalna zemlja, a ova pjesma i izvođač kao i kombinacija svih ovih elemenata čine je ostvarivom više nego ikad prije i ljudi su to prepoznali.

Vezani članci
27. srpanj 2024 05:06