StoryEditor

VODIČ ZA BOŽIĆNE POKLONE Ovih blagdana umjesto predmeta poklonite iskustva

Ponešto za svakoga

23/12/2022 u 19:00 h
14515
PIXABAY

Pronaći donje rublje i čarape ispod bora svakako je praktično (realno, kome se da trošiti novce na takve stvari), ali nije nimalo uzbudljivo niti oduševljavajuće. Pronaći poklon bon za avionske karte, s druge strane, izuzetno je uzbudljivo. Naravno, postoji značajna razlika u cjenovnom rangu između ova dva poklona, ali poanta stoji - pokloniti iskustvo zabavnije je nego pokloniti predmet, posebice ako to iskustvo možete i sami proživjeti sa svojom bližnjom osobom.

Kada smišljamo poklone vodimo se onim klasičnim pitanjima "što ova osoba voli?" ili "što joj treba?" i uvijek prvo pomislimo na, naravno, stvari. Odmotavanje božićnih poklona za mnoge budi uspomene iz djetinjstva i ima onu posebnu čar. No, ove godine to može izgledati nešto drukčije. Umjesto stvari, kojih ionako svi imamo i previše, zapitajte se u čemu vaš prijatelj, roditelj, dečko, cura ili sestra uživa, što voli raditi i poklonite mu to iskustvo. Naravno - u vašem društvu, jer je ono samo po sebi poklon.

Za ljubitelje kulture ili one koji bi to mogli postati

Krenimo od onih pristupačnijih, za koje nije potrebno potrošiti mnogo više nego za gaće i čarape. Fora poklon za prijatelje, roditelje, braću sestre ili partnere su ulaznice - primjerice, karte za stand-up komediju ili neku zabavnu predstavu mogla bi oduševiti bilo koga. Osim toga, ulaznice za razne muzeje super su ideja za "kolektivni" obiteljski poklon. Zašto ne cijelu obitelj počastiti odlaskom u Muzej osamdesetih ili Muzej čokolade umjesto mučenja sa smišljanjem pojedinačnih poklona?

Isto tako, iako nešto skuplje, ljubitelje kazališta sigurno bi obradovale ulaznice za neki balet, operu ili predstavu. U narednih dva tjedna valja razmisliti i prisjetiti se - je li vam netko od vaših dragih spomenuo nešto što bi baš volio pogledati. Možda neku izložbu? Ili predstavu?

Za kreativce

Za one kreativne u vašim životima razmislite o nekim zanimljivim radionicama; primjerice u Zagrebu postoji više fora radionica koje kombiniraju izlazak na piće s kreativnim aktivnostima. Već dosta poznate su radionice sa slikanjem, čiji je koncept vrlo jednostavan, ali jako zabavan - provedete večer uz tečaj slikanja dok pijuckate vino. Radionica ima raznih - od izrade svijeća uz gin, do lončarenja i osnova kiparstva. Uglavnom, ponešto za svakoga.

Za mame, frendice i sestre

Za sve mame, sestre i prijateljice koje vole make-up i slično, razmislite o poklon bonovima za kozmetike usluge - za manikuru, pedikuru ili ugradnju trepavica. Evo jedne ideje - zašto ne odvesti mlađu sestru ili rođakinju na njezinu prvu manikuru, kasnije na kavu ili kolače i napraviti girls day od poklona? Sigurno će tako nešto duže pamtiti nego materijalni poklon. Također, mnoge mame i bake bi obradovala besplatna masaža. Ako želite izdvojiti nešto više, razmislite o uplaćivanju spa tretmana za mamu ili prijateljicu i sebe. Osim opuštajućeg iskustva, provest ćete i kvalitetno vrijeme s tom osobom.

Za putoholičare

Jednodnevni ili vikend izleti nekih obližnjih gradova ili atrakcija još su jedna ideja koja bi sigurno obradovala svakoga. Samo razmislite što bi osobu kojoj darujete ovaj poklon najviše razveselilo. Mali izlet na Plitvice, obilazak Ljubljane ili Bleda, sve su lokacije blizu Zagreba, a ponude je moguće naći u budget-friendly varijanti.

Također, ako je netko od vaših bližnjih veliki putoholičar, razmislite o kupnji poklon bona za avionske karte. Iz Hrvatske je sve više izuzetno povoljnih letova, pa poklon bon u vrijednosti, primjerice, zimske veste, možda "pokrije" povratni let iz nekog europskog grada. Još samo kupite kartu sebi i imate nezaboravno iskustvo i uspomenu za cijeli život.

Za ekipu

Ako u svojoj grupi prijatelja imate običaj kupovati si sitnice za poklon, ove godine razmislite o nečemu drukčijem. Umjesto da svakome posebno odabirete poklon - jednostavno izvedite cijelu grupu negdje. Na primjer, odlazak u Escape Room je zanimljiva ideja za grupno druženje, zanimljivu uspomenu i originalan poklon. Samo se prisjetite svih onih stvari koje stalno pričate da želite ići, ali na kraju ne odete jer vam se nikada ne nađe u prvom planu. Možda je nakon ovog Božića idealna prilika.

Za sve muškarce kojima ne znate što kupiti

Nije nam namjera voditi se stereotipima, ali za očeve, dečke i prijatelje, kojima je izuzetno komplicirano odabrati poklon (napominjemo, ovo može biti i poklon za cure!) dobra ideja je kupiti ulaznice za neku utakmicu; nogometnu, rukometnu, košarkašku - kako tko voli.

Za najmlađe

Iako djeca nekako upadaju u onu skupinu kojoj je najlakše kupiti poklon, ako se želite istaknuti i ne pokloniti igračku, kupite ulaznicu za zoološki vrt, Amazingu ili nešto slično. Uzmite u obzir što dijete kojem kupujete voli i što bi ga moglo zaintrigirati.

Za inspiraciju - 15 kratkih ideja

1. Ulaznice za koncerte

2. Karte za kino

3. Odlazak u muzej

4. Predstave, stand-up

5. Spa day

6. Jednostavni izlet

7. Poklon bon za avionske karte

8. Bungee jumping

9. Escape Room

10. Amazinga

11. Slikanje uz vino

12. Ulaznice za izložbu

13. Karte za zoološki

14. Karte za utakmicu

15. Tečaj plesa

Vezani članci
26. travanj 2024 18:07