StoryEditor

POTVRDILI PROLAZAK Dinamo Zagreb plasirao se u osminu finala Konferencijske lige, poznat je i protivnik

U idućoj fazi natjecanja igrat će protiv PAOK-a, a prva utakmica igrat će se na Maksimiru 7. ožujka

23/02/2024 u 17:57 h
<p>Stadion Maksimir</p>
Stadion MaksimirMIHAEL FARKAŠ/GLOBAL

Aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb odigrao je 1:1 sa španjolskim Real Betisom u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala UEFA Konferencijske lige. Zahvaljujući pobjedi iz prvog susreta u Sevilli 1:0, prošli su u daljnju fazu natjecanja.

Španjolci su došli u vodstvo u 38. minuti kada je Cedric Bakambu petom svladao vratara Modrih Ivana Nevistića i svojevrsno vratio stvari na početak jer je ukupni rezultat u tom trenutku bio 1:1. Ipak, navijači zagrebačkog kluba mogli su odahnuti u 59. minuti kada je za izjednačenje i erupciju oduševljenja na maksimirskom stadionu poentirao "Šuriken iz Saitame", Takuro Kaneko.

Dan kasnije, u petak u 13 sati održao se ždrijeb u švicarskom Nyonu, a Dinamo će u idućoj rundi igrati protiv grčkog PAOK-a. Prva utakmica igrat će se na Maksimiru 7. ožujka, dok je uzvrat u Solunu tjedan dana kasnije.

Trener Dinama Sergej Jakirović nije krio oduševljenje na press konferenciji nakon utakmice. Izjavio je da je sve bilo kako treba, od samog stanja na terenu pa do cijelog ozračja oko utakmice.

"Ovo je svakako najveća pobjeda u mojoj karijeri, ali nadam se da su preda mnom još veće pobjede i veći uspjesi. Čestitao bih svojim igračima na velikoj utakmici, držali smo se plana od prve minute, dobro smo igrali i bili smo znatno opasniji nego u Sevilli. Ozračje je bilo sjajno, fantastično, naši su navijači, za razliku od nas, svaki put na visokoj razini", kazao je u razgovoru s novinarima.

Vezani članci
29. travanj 2024 14:44