StoryEditor

EUROPSKO ZLATO Tin Srbić na preči osvojio zlato u Antalyji

Ovo je za Srbića bilo prvo zlato u trećem finalu na europskim prvenstvima

17/04/2023 u 06:00 h
15961
PIXABAY

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić okitio se zlatnim odličjem na Europskom prvenstvu u turskoj Antalyji. Medalju je osvojio na preči s ocjenom 14.233 te uhvatio svoje šesto odličje na najvećim gimnastičkim natjecanjima, piše Hina.

Pored hrvatskog gimnastičara na postolju su se našli Talijan Carlo Macchini koji je imao ocjenu 14.200 te Ukrajinac Ilja Kovtun s ocjenom 13.966. Ovo je za Srbića bilo prvo zlato u trećem finalu na europskim prvenstvima, do sada je imao dva srebra koja je osvojio u poljskom Szczecinu 2019. godine i u turskom Mersinu godinu dana kasnije.

Osim ove tri medalje s europskih prvenstava, Srbić se može pohvaliti i da na kontu ima srebro s Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine te dvije medalje sa svjetskih prvenstava, zlato iz kanadskog Montreala 2017. godine i srebro iz njemačkog Stuttgarta dvije godine kasnije. Ova postignuća dodatno dobivaju na vrijednosti kada se u obzir uzme činjenica da je tih šest odličja, prema pisanju Sportskih novosti, osvojio u sedam finala.

Što se tiče hrvatske gimnastike, ovo je bilo 34. finale na europskim natjecanjima i drugo zlato od osnutka države. Prvi se zlatnim odličjem okitio Marijo Možnik 2015. godine na Europskom prvenstvu u francuskom Montpellieru, a također je slavio na preči kao i Tin Srbić. Uz ova dva zlata, Hrvatska na europskim prvenstvima ima i sedam srebrnih odličja te jednu broncu.

Vezani članci
20. travanj 2024 01:36