StoryEditor

HUMAN RIGHTS SLAM Sve o migracijama i stranim radnicima u Hrvatskoj

Dvodnevni program za mlade o aktualnim temama koje su podijelile mišljenja

Autor:
Ana Adam
18/04/2024 u 07:28 h
18273
HUMAN RIGHTS SLAM

Edukacija, promocija i zaštita ljudskih prava. Cilj je to dvodnevnog programa Human rights SLAM, koji organizira međunarodna udruga Svjetski savez mladih na temu migracija i stranih radnika. Sve koje zanima kako ove promjene utječu na Hrvatsku, mogu o tim temama slušati 18. i 19. travnja 2024. u prostorijama FER-a u Zagrebu.

Tijekom dva dana, svi posjetitelji moći će slušati i sudjelovati u raspravama sa stručnjacima. Razgovarat će se o utjecaju stranih radnika na hrvatsko gospodarstvo i demografiju, pitanju nacionalne sigurnosti, posljedicama multikulturalizma i o pravnim okvirima statusa imigranata.

Program

U četvrtak, 18. travnja govornici će biti dr.sc. Snježana Gregurović, koja će pričati na temu suvremenih migracija i migracijske tranzicije u Hrvatskoj i Željko Cvrtila (umirovljeni glavni policijski savjetnik), koji će pričati o migracijama i nacionalnoj sigurnosti. U petak, 19. travnja održat će se okrugli stol na kojem će gostovati doc. dr. sc. Stjepan Šterc, prof. dr. sc. Ljubo Jurčić, prof. dr. sc. Mirko Bilandžić i dr. sc. Hrvoje Butković.

"Krajnji cilj projekta je da sudionici, putem edukacije i uvida u kompleksnost rješavanja slučajeva u kojima dolazi do kršenja ili povrede ljudskih prava, budu osnaženi aktivno sudjelovati u promociji i zaštiti ljudskih prava u svakodnevnom životu", priopćili su iz Svjetskog saveza mladih.

Ovo je 9. po redu Human rights SLAM Svjetskog saveza mladih. U tom se programu referira na presude Europskog suda za ljudska prava, Europski sud prave i Europsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Program je namijenjen mladima od 18 do 30 godina.

Vezani članci
01. svibanj 2024 22:59