StoryEditor

KATASTROFALAN START Hrvatski rukometaši poraženi od Egipta na otvaranju prvenstva

Obrana nije bila dovoljno uigrana, a zadnju uzdanicu nismo pronašli ni u vratarima

14/01/2023 u 07:47 h
14569
PIXABAY

Hrvatska rukometna reprezentacija porazom je započela ovogodišnje Svjetsko rukometno prvenstvo. Reprezentacija Egipta zasluženo i taktički nadigrala je hrvatske predstavnike, a rezultat je bio 31:22.

Hrvatski napad je većim djelom utakmice bio bez ideja. Obrana nije bila dovoljno uigrana, a zadnju uzdanicu nismo pronašli ni u vratarima. Vratari su skupili tek četiri obrane od ukupno 35 šuteva koji su bili upućeni prema hrvatsskim vratima, što je poražavajućih 11 posto.

Od samog početka utakmice, Hrvatska je gubila dva do tri gola razlike te nikako nije uspijevala smanjiti zaostatak. Egipat je u prvom djelu nastavio povećavati prednost te su uspjeli zadržati hrvatske rukometaše na četiri gola razlike. Obrana je radila previše greški, vratari nisu uspjeli uloviti ritam, a ni neke rotacije i promjene nisu promjenile situaciju. Iako obrana nije bila na razini, napad je bio u boljem stanju.

U drugom dijelu utakmice, Hrvatska je htjela uloviti zaostatak i priključak, ali Egipat je nastavio istim tempom iz prvog poluvremena. Svi šutevi su ulazili u hrvatsku mrežu, a rezultat na semaforu sve više je išao u korist Egipćana. Do kraja susreta, Egipat je mirno priveo utakmicu kraju te ostvario bitnu pobjedu u pohodu za svjetsku medalju, dok je Hrvatskoj nakon rezultatske katastrofe i lošeg starta u samo natjecanje put do medalje znatno otežan.

Igrač koji je zabio najviše golova za Hrvatsku bio je pivot Marin Šipić s pet pogodaka. Na listi strijelaca su mu se pridružili Igor Karačić, Ivan Martinović i Filip Glavaš svi s četiri pogotka, Duvnjak s dva pogotka te Šebetić, Musa i Srna s po jednim pogotkom. Sljedeću utakmicu Kauboji igraju protiv SAD-a u nedjelju.

Vezani članci
04. svibanj 2024 14:47