StoryEditor

KONAČNE RANG LISTE Na jesenskom roku ostalo gotovo 11.000 praznih mjesta

Agencija za znanost i obrazovanje je objavila i popis studijskih programa koji su imali najveći interes u prijavama

20/09/2022 u 08:34 h
11874
UNSPLASH

Agencija za znanost i obrazovanje je nakon provedena oba upisna roka nove akademske godine objavila da je na studijskim programima visokih učilišta u ovoj akademskoj godini ostalo nepopunjeno 10.792 upisnih mjesta na preddiplomskim i integriranim studijskim programima.

jesenskom upisnom roku ponuđeno je bilo 779 studijskih programa s ukupno 14.797 upisnih mjesta. Ukupno se prijavilo 5746 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 4005. Podsjetimo, za razliku od jesenskog upisnog roka, na ljetnome je bilo ponuđeno 908 studijskih programa. Tada se prijavilo 30.528 kandidata od koji je 25.625 ostvarilo pravo upisa. U odnosu na prošlu godinu, pravo upisa u ljetom roku ostvarilo je 778 kandidata manje. S druge strane, u usporedbi s lanjskim podacima, više studenata je ostvarilo pravo upisa u ovogodišnjem jesenskom roku.

Agencija je objavila popis studijskih programa koji su imali najveći interes u prijavama. U ljetnom roku to su izobrazba trenera na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, psihologija na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, logopedija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, sestrinstvo na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu te primaljstvo na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Na jesenskom roku prevladavale su prijave na studij glume na Akademiji dramske umjetnosti, poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu te promet na Fakultetu prometnih znanosti, sve na zagrebačkom Sveučilištu.

Vezani članci
27. travanj 2024 01:48