StoryEditor

MUZEJI U UVJETIMA KRIZE Ovogodišnja Noć muzeja održava se u digitalnom obliku

Manifestacija Noć muzeja održava se od 2005. godine, a o njenom kulturnom značaju govori veliki odaziv građana
Autor:
Global.
27/01/2021 u 20:17 h
Noć muzeja
Noć muzejaPR
Hrvatsko muzejsko društvo organizira 16. izdanje Noći muzeja koje će se održati u petak od 18 do 23 sati u digitalnom izdanju. Tematika ovogodišnjeg izdanja manifestacije je "Zadaće muzeja u uvjetima kriza" te se dosada prijavilo 178 sudionika, stoji u priopćenju za medije.

Kontinuitet se ne prekida

Ovogodišnje izdanje manifestacije nosi nadimak "Digitalna noć muzeja" jer se odvija putem virtualnih komunikacijskih kanala, a ne fizičkim posjetima muzejima i ostalim institucijama kao što je to bilo prethodnih godina. "Unatoč krizama, broj prijavljenih muzejskih, baštinskih, obrazovnih, vjerskih i drugih institucija te njihovi atraktivni programi potvrđuju važnost kontinuiteta manifestacije i vitalnost kulturnih institucija", objašnjava voditeljica manifestacije Vesna Jurić Bulatović.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Noć muzeja 2021 (@nocmuzeja.hr)

Noć muzeja tradicionalno se odvija od 2005. godine, a prijašnjih godina zabilježeni su veliki odazivi građana te samim time organizatori skreću pažnju na važnost nezaobilaznog kulturnog događaja. Bez obzira na trenutnu epidemiološku situaciju, organizatori su publici omogućili sudjelovanje u virtualnim izdanju događaja.

Velik broj sudionika diljem Hrvatske

"Iznimno smo ponosni iskazanim interesom za sudjelovanjem i ponudom programa", nadodaje Jurić Bulatović i objašnjava da ovim događajem žele doprinijeti društvu u savladavanju krize. Publika će imati prilike pratiti program raznih muzeja i institucija, a među njima će svoj program prezentirati i Muzej suvremenih umjetnosti, čiji se program svodi na prikazivanje raznih filmova posvećenih muzeju i umjetničkih radova koji se u njemu nalaze. Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu predstavit će se nastupom multimedijske art grupe Gorgona Nova, a Mrežna izložba digitaliziranih kataloga "Prvijenci iz arhive - digitalizirani katalozi klasika naivne umjetnosti" dio je planiranog programa Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti. Svi zainteresirani mogu pratiti sadržaje putem digitalne platforme nocmuzeja.hr, ali i putem društvenih mreža i digitalnih aplikacija. Također, najatraktivniji virtualni programi i sadržaji u hrvatskim i inozemnim muzejima bit će predstavljeni putem Hrvatske radio televizije.
Poštovani, s osobitim Vam zadovoljstvom najavljujemo poseban program u galeriji Šira povodom 16. Noći muzeja koja će se... Objavljuje Akademija likovnih umjetnostiSrijeda, 27. siječnja 2021.
25. travanj 2024 02:08