Foto: PR

Hrvatsko muzejsko društvo organizira 16. izdanje Noći muzeja koje će se održati u petak od 18 do 23 sati u digitalnom izdanju. Tematika ovogodišnjeg izdanja manifestacije je “Zadaće muzeja u uvjetima kriza” te se dosada prijavilo 178 sudionika, stoji u priopćenju za medije.

Kontinuitet se ne prekida

Ovogodišnje izdanje manifestacije nosi nadimak “Digitalna noć muzeja” jer se odvija putem virtualnih komunikacijskih kanala, a ne fizičkim posjetima muzejima i ostalim institucijama kao što je to bilo prethodnih godina.

“Unatoč krizama, broj prijavljenih muzejskih, baštinskih, obrazovnih, vjerskih i drugih institucija te njihovi atraktivni programi potvrđuju važnost kontinuiteta manifestacije i vitalnost kulturnih institucija”, objašnjava voditeljica manifestacije Vesna Jurić Bulatović.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Noć muzeja 2021 (@nocmuzeja.hr)

Noć muzeja tradicionalno se odvija od 2005. godine, a prijašnjih godina zabilježeni su veliki odazivi građana te samim time organizatori skreću pažnju na važnost nezaobilaznog kulturnog događaja. Bez obzira na trenutnu epidemiološku situaciju, organizatori su publici omogućili sudjelovanje u virtualnim izdanju događaja.

Velik broj sudionika diljem Hrvatske

“Iznimno smo ponosni iskazanim interesom za sudjelovanjem i ponudom programa”, nadodaje Jurić Bulatović i objašnjava da ovim događajem žele doprinijeti društvu u savladavanju krize.

Publika će imati prilike pratiti program raznih muzeja i institucija, a među njima će svoj program prezentirati i Muzej suvremenih umjetnosti, čiji se program svodi na prikazivanje raznih filmova posvećenih muzeju i umjetničkih radova koji se u njemu nalaze. Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu predstavit će se nastupom multimedijske art grupe Gorgona Nova, a Mrežna izložba digitaliziranih kataloga “Prvijenci iz arhive – digitalizirani katalozi klasika naivne umjetnosti” dio je planiranog programa Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti.

Svi zainteresirani mogu pratiti sadržaje putem digitalne platforme nocmuzeja.hr, ali i putem društvenih mreža i digitalnih aplikacija. Također, najatraktivniji virtualni programi i sadržaji u hrvatskim i inozemnim muzejima bit će predstavljeni putem Hrvatske radio televizije.

Poštovani, s osobitim Vam zadovoljstvom najavljujemo poseban program u galeriji Šira povodom 16. Noći muzeja koja će se…

Objavljuje Akademija likovnih umjetnostiSrijeda, 27. siječnja 2021.