StoryEditor

NA RAZINI LIGE PRVAKA Barcelona i Manchester United remizirali u fantastičnom susretu Europa lige

Utakmica je završila rezultatom 2-2 a strijelci su redom bili Marcos Alonso, Marcus Rashford, Jules Kounde u vlastitu mrežu te Raphinha za konačan rezultat prije uzvrata na Old Traffordu

17/02/2023 u 09:43 h
14817
PIXABAY

Barcelona i Manchester United odigrali su dvoboj vrijedan Lige prvaka u prvom susretu eliminacijske faze Europa lige na Camp Nou. Utakmica je završila rezultatom 2-2 a strijelci su redom bili Marcos Alonso, Marcus Rashford, Jules Kounde u vlastitu mrežu te Raphinha za konačan rezultat prije uzvrata na Old Traffordu.

Utakmicu su bolje otvorili gosti iz Manchestera. Nakon početnih par minuta mlake dominacije konce igre preuzela je Barcelona, ali svi pokušaji s obje strane u prvom poluvremenu bili su neuspješni. Nakon povratka iz svlačionice gledali smo puno dinamičniju utakmicu što je rezultiralo pogotkom Marcosa Alonsa u 50. minuti nakon odličnog ubačaja Raphinhe iz kornera na drugu stativu.

Vodstvo Katalonaca nije trajalo dugo, a za to se pobrinuo Marcus Rashford već dvije minute kasnije nakon dobrog prizemnog udarca u prvi kut, ravno ispod nogu Marca-Andrea Ter Stegena. Rashford je bio i glavni akter za potpuni preokret Uniteda. Akciju je započeo kratkim kornerom Uniteda, nakon čega je odličnim driblingom izbacio Raphinhu i poslao oštru prizemnu loptu koju je nesretni Kounde pospremio u vlastitu mrežu.

Nakon toga Barca je izmjenama ponovno uspostavila dominaciju, a posebno se istaknuo mladi Ansu Fati nakon ulaska na teren. Izjednačujući pogodak ipak je djelo Brazilca Raphinhe, koji je poslao oštar centaršut s desne strane koji je Lewandowski propustio i tako zavarao cijelu obranu Uniteda za konačni rezultat utakmice 2-2.

Barcelona je iz ove utakmice izvukla deblji kraj. Krajem prvog poluvremena igru je zbog ozljede morao napustiti Pedri i pitanje je hoće li biti spreman za uzvrat. Žuti karton vrijedan suspenzije dobio je njegov partner u veznom redu Gavi, pa tako i on neće biti dostupan za susret. Utakmica je na rasporedu u četvrtak na Old Traffordu s početkom u 21 sati.

Vezani članci
03. svibanj 2024 02:08