StoryEditor

POBJEDA UNITEDA Crveni vragovi osigurali prolaz protiv Barcelone na Old Traffordu

Crveni vragovi slavili su rezultatom 2-1 nakon preokreta u drugom poluvremenu, nošeni na leđima brazilskih strijelaca Freda i Antonya

24/02/2023 u 20:00 h
14843
PIXABAY

Manchester United je pobjednik uzvratnog okršaja eliminacijske runde Europa lige protiv Barcelone na Old Traffordu. Crveni vragovi slavili su rezultatom 2-1 nakon preokreta u drugom poluvremenu, nošeni na leđima brazilskih strijelaca Freda i Antonya.

Utakmicu je bolje otvorila Barcelona. Gosti su uspostavili posjed u ranoj fazi utakmice, a iz toga se rodila nespretna reakcija Brune Fernandesa u svojem kaznenom prostoru. Na pod je bio srušen Barcelonin lijevi bek Balde, a glavni sudac utakmice Francuz Clementin Turpin procijenio je da je kontakt dovoljno jak za kazneni udarac. S bijele točke uz malo sreće strijelac je bio Lewandowski.

Na poluvremenu je domaći trener Erik ten Hag napravio ključnu izmjenu. Na teren se vratio povratnik od ozljede Antony, koji je zamijenio do tada nevidljivog Weghorsta i donio dodatnu prijeko potrebnu kvalitetu u fazi napada. United je zagospodario terenom, a plodovi pritiska stigli su već u drugoj minuti drugog poluvremena kada je nakon izgubljene lopte gostiju Bruno Fernandes uposlio Freda koji zabija svojom slabijom desnom nogom u prvi kut Ter Stegena.

Njegov kolega iz reprezentacije Antony režirao je potpuni preokret i konačan rezultat. Kratka kombinacija Lukea Shawa i Fernandesa na lijevoj strani rezultirala je povratnom loptom za Garnacha, a nakon par odbijenih lopti ona sjeda perfektno na lijevu nogu mladog Brazilca koji je pogodio suprotni kut za veliko slavlje na Old Traffordu. Barcelona je do kraja utakmice pritiskala, a najizgledniju šansu imao je Lewandowski u sudačkoj nadoknadi kada je Varane spriječio loptu na gol crti.

United se ovom pobjedom plasirao u osminu finala Europske lige. Ždrijeb osmine finala na rasporedu je u petak od 12:30.

Vezani članci
02. svibanj 2024 22:41