StoryEditor

NAJVEĆA POBJEDA Liverpool potopio Manchester United s nevjerojatnih 7-0

Crveni vragovi ispraćeni su kući s ogromnih 7-0, a koliko je taj rezultat nevjerojatan pokazuju pozicije u kojima se dvije suočene momčadi nalazile prije odigrane utakmice

06/03/2023 u 09:00 h
14876
PIXABAY

Potop svjetskih razmjera doživjeli su nogometaši Manchester Uniteda na gostovanju kod Liverpoola na kultnom Anfieldu. Crveni vragovi ispraćeni su kući s ogromnih 7-0, a koliko je taj rezultat nevjerojatan pokazuju pozicije u kojima se dvije suočene momčadi nalazile prije odigrane utakmice.

United je u utakmicu ušao kao blagi favorit, momčad čije su igre prošlih tjedana i mjeseci od povratka klupskog nogometa bile i više nego odlične, a kao nagradu za to dočekao ih je prvi osvojen trofej nakon šest godina suše u finalu koje se igralo samo tjedan dana prije ove utakmice.

S druge strane, Liverpool ne pamti ovoliko lošu sezonu dugi niz godina, pogotovo gledajući njihove rezultate od kada je klupu preuzeo veliki Jurgen Klopp, a kao kruna loših rezultata u zadnje vrijeme bio je veliki poraz od Real Madrida u rezultatu 5-2.
Stoga je ovaj rezultat još više neočekivan i u isto vrijeme fantastičan za domaću momčad. Ostvarili su najveću pobjedu nad Manchester Unitedom u svojoj povijesti, a sam tijek utakmice nije mogao nagovijestiti ovakav potop.

Liverpool i United su u prvom poluvremenu igrali ravnopravnu utakmicu. Domaća momčad je bolje otvorila susret s nekoliko poluprilika,a na to su se nadovezali i gosti iz Manchestera s par neiskorištenih šansi, sve dok u samom finišu poluvremena Cody Gakpo nije doveo svoju momčad u prednost s odličnim udarcem u suprotni kut.

Nakon poluvremena se očekivao nastavak ravnopravne utakmice, ali ono je bilo sve osim toga. Čak šest pogodaka domaćih igrača bacili su navijače u trans i u potpunosti potopili gostujuću ekipu koja je izgledala neprepoznatljivo u odnosu na partije koje je pružala prošlih tjedana. Redom su pogotke postizali Cody Gakpo, te Darwin Nunez i Mo Salah s po dva pogotka, a na kraju utakmice jedan je dodao i Roberto Firmino.

Ovakav rezultat mogao bi biti velika prekretnica za obje momčadi. Liverpool se pobjedom direktno priključio borbi za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka sa samo tri boda i utakmicom manje nad Tottenhamom. United i dalje drži treće mjesto sa sedam bodova prednosti nad Liverpoolom, ali ostaje vidjeti kakav će utjecaj ostaviti ovaj rezultat na samopouzdanje momčadi za koju se činilo da je u pravom usponu.

Vezani članci
02. svibanj 2024 13:14