StoryEditor

SKUP KIKS ARSENALA Manchesterski klubovi smanjili bodovnu razliku nad liderima prvenstva

Manchester City sada zaostaje za vodećim Arsenalom samo tri boda uz utakmicu više, dok je United treći s pet bodova zaostatka i čak dvije utakmice više

12/02/2023 u 20:00 h
14777
PIXABAY

Nedjeljne utakmice 23. kola engleske Premier lige otvorili su velikim "Derbijem ruža" Leeds United i Manchester United na Elland Roadu. Crveni vragovi slavili su na gostovanju rezultatom 2:0 i time nadoknadili dva boda u odnosu na prvoplasirani Arsenal, koji je u subotu upisao neriješeni rezultat na domaćem terenu protiv Brentforda.

U utakmici bez previše istaknute kvalitete rezultat je presudilo nekoliko solidnih obrana španjolskog golmana Davida De Gee. Unitedov broj jedan držao je svoju ekipu u rezultatskom egalu sve do 80. minute kada je na scenu stupio Marcus Rashford i pospremio ubačaj s lijeve strane koji je uputio Luke Shaw. Nedugo nakon toga na semaforu je pisalo 2:0 za United, a točku na i stavio je mladi osamnaestogodišnjak Alejandro Garnacho koji se sjurio po lijevoj strani i mirno poentirao u bliži kut domaćeg golmana Mesliera.

Unitedov gradski rival Manchester City također je upisao nova tri boda. Građani su na domaćem terenu savladali Aston Villu rezultatom 3-1,a pitanje pobjednika bilo je riješeno već krajem prvog poluvremena kada je Rhyad Mahrez kaznenim udarcem u 45. minuti postavio rezultat od 3-0. Do kraja utakmice gosti iz Birminghama uspjeli su smanjiti na 3-1 preko Olliea Watkinsa nakon čega su ostali bez snage za dodatan preokret.

Manchester City sada zaostaje za vodećim Arsenalom samo tri boda uz utakmicu više, dok je United treći s pet bodova zaostatka i čak dvije utakmice više. U srijedu od 20:30 na rasporedu je ključan ligaški okršaj na Emiratesu između vodećih Topnika i gostujućih Građana koji bi mogao uvelike usmjeriti šanse za novog prvaka engleske Premier lige.
 

Vezani članci
30. travanj 2024 19:23