StoryEditor

UNITED SRUŠIO NEWCASTLE Crveni vragovi prekinuli sušu od šest godina bez trofeja

U finalu na Wembleyu Crveni vragovi savladali su Newcastle rezultatom 2:0 nošeni pogotkom Casemira i autogolom Svena Botmana

27/02/2023 u 09:08 h
<p>Nogometni stadion<br />
PEXELS<br />
01.02.2023.<br />
Zagreb,Hrvatska</p>
Nogometni stadion PEXELS 01.02.2023. Zagreb,HrvatskaPEXELS

Manchester United je pobjednik engleskog Liga kupa. U finalu na Wembleyu Crveni vragovi savladali su Newcastle rezultatom 2-0 nošeni pogotkom Casemira i autogolom Svena Botmana.

Nakon početnih 30 minuta bez velikih prilika Manchester je preuzela vodstvo iz slobodnog udarca. Luke Shaw poslao je fantastičan ubačaj s lijeve strane i pogodio na glavu natrčalog Casemira za 1:0 Uniteda.
Ubrzo nakon toga na semaforu je pisalo 2:0. Nakon Kombinacije Rashforda i Weghorsta po lijevog strani visoki Nizozemac odlično je u uposlio najboljeg strijelca Crvenih vragova koji je napao prostor i uputio udarac, a nesretni Botman odbio ga je preko Kariusa u vlastitu mrežu.

U drugom poluvremenu Newcastle je vršio jalov pritisak, bez konkretnih izrađenih akcija oslanjajući se na centaršuteve koje su braniči Uniteda uredno izbacivali. United je pri kraju utakmice mogao i povećati prednost, ali par krivih odluka i obrana Kariusa značilo je da se rezultat neće mijenjati.

United je ovim trofejem prekinuo sušu koja je trajala šest godina, dok će Newcastle morati nastaviti svoju dugogodišnju potragu za istim. Brazilac Casemiro proglašen je igračem utakmice i tako još jednom dokazao svoju veličinu koju je godinama gradio s trofejima u Real Madridu.

Vezani članci
23. travanj 2024 12:17