StoryEditor

NEUSTRAŠIVI AMERIKANAC Ryan Crouser postavio novi svjetski rekord u bacanju kugle

Crouser je prošle godine nastupio i osvojio 72. memorijal Boris Hanžeković s hicem od 22,19 metra

21/02/2023 u 07:48 h
14821
PIXABAY

Ryan Crouser postavio je novi svjetski rekord u bacanju kugle s hicem od 23,38 metara na dvoranskom atletskom natjecanju u Pocatellu u Idahu, piše HINA.

Amerikanac je tako oborio vlastiti rekord kojeg je postavio prošli mjesec, a iznosio je 22,82 metara. Rekord je oboren u sklopu Simplot Gamesa u kojem sudjeluju mladi atletičari i atletičarke.

"Postoje rekordni hici koje postigneš i iznenadiš samog sebe, ali postoje i hici kojima oboriš rekord i kažeš si napokon, bilo je i vrijeme", izjavio je Crouser.

Kazao je da se na nekim mitinzima čak htio okladiti da će oboriti rekord, no nije mu pošlo za rukom. Često je i hitac padao na istu udaljenost i nije mogao preći preko te udaljenosti, no Crouseru je konačno ostvario taj cilj.

Aktualni olimpijski i svjetski prvak te svjetski rekorder prošle godine nastavio je svoju dominaciju u Hrvatskoj. U sklopu 72. memorijalnog turnira Boris Hanžeković bacio je kuglu 22,19 metara te tako po peti put osvojio zlato u Zagrebu, prenosi World Athletics. Crouser je kuglu bacio dalje od dvojice sunarodnjaka - Joe Kovacsa koji je zauzeo drugo mjesto te Josha Awotundea na trećem mjestu.

Vezani članci
04. svibanj 2024 23:36