StoryEditor

OPET NA VRHU Novak Đoković deseti put osvojio Australian Open

Osvajanjem Austalian Opena izjednačio se sa Španjolcem Rafaelom Nadalom po broju osvojenih Grand Slamova

30/01/2023 u 19:29 h
14675
Unsplash

Nakon trosatne napete igre Novak Đoković je u finalu u trećem setu slomio Grka Stefanosa Tsitsipasa i tako osvojio svoj svoj deseti australski Grand Slam te ukupno 22. Grand Slam u karijeri, prenosi  ATP Tour. 

Đoković je Tsitsipasa u prvom setu suvereno dobio sa 6-3. Kako se igra razvijala, Tsitsipas je dobivao sve više sigurnosti i snage te je u drugom setu natjerao svog suparnika na tiebreak. Ipak, Đoković je bio uporan te je uspio nadmudriti svog suparnika sa 7-6. U trećem setu Tsitsipas je igrao na sve ili ništa.

Igrao se novi tiebreak gdje se očekivalo da će Grk imati prednost, s obzirom na to da je Đoković igrao s ozljedom tetive koljena. Unatoč svojoj ozlijedi, Tsitsipas je savladan sa 7-6 što je ujedno i jedanaesta pobjeda Đokovića nad Tsitsipasom u 13 međusobnih susreta.

"Samo moj tim i obitelj znaju kroz što smo sve prošli proteklih četiri ili pet tjedana. Ovo je vjerojatno najveća pobjeda u mojem životu s obzirom na sve okolnosti", rekao je Đoković za The Guardian.

Ovom pobjedom Đoković se izjednačio sa Španjolcem Rafaelom Nadalom po broju osvojenih Grand Slamova. Uz to, prestigao je Nadalovog sunarodnjaka Carlosa Alcatraza na ATP ljestvici te je sada Đoković ponovno prvi.

Vezani članci
20. travanj 2024 01:56