StoryEditor

POBJEDA NA MARATONU Matea Parlov Koštro nadmašila osobni rekord i izborila Olimpijske igre u Parizu

‘Stvarno sam zahvalna svima, cijelom mojem timu, sponzorima, organizatorima i svim ljudima koji su nas došli bodriti‘, rekla je Parlov Koštro

27/03/2023 u 09:50 h
13040
PIXABAY

Hrvatska maratonka Matea Parlov Koštro osigurala je plasman na Olimpijske igre u Parizu iduće godine. Aktualna europska doprvakinja ostvarila je uvjerljivu pobjedu ispred Kenijke Pauline Mutwa Thitu i Meksikanke Risper Gesabwe te je postavila svoj osobni rekord i rekord staze u Hannoveru, piše Hina.

Parlov Koštro ušla je u cilj u vremenu 2:25:45, nadmašila olimpijsku normu za više od minute (2:26:50) te popravila osobni rekord za gotovo pune tri minute (2:28:39), prenose Sportske novosti. Sukladno taktici koju je najavio trener Slavko Petrović, hrvatska maratonka na polovici staze imala je rezultat 1:12:34, što je već bio pokazatelj da je u pravom ritmu za rezultat čak i znatno bolji od norme. Nakon utrke izjavila je da je jako zadovoljna kako je odradila ovu dionicu.

"Jako sam zadovoljna pobjedom i istrčanom olimpijskom normom. Istrčala sam i novi osobni rekord te novi rekord staze. Stvarno sam zahvalna svima, cijelom mojem timu, sponzorima, organizatorima i svim ljudima koji su nas došli bodriti", rekla je Parlov Koštro.

Zadovoljstvo nakon utrke nije krio niti njezin trener Petrović. Istaknuo je da je cilj bio osiguravanje plasmana na OI, u čemu su i uspjeli.

"Došli smo s ciljem ispunjavanja olimpijske norme i Matea je u tome uspjela. Išla je više od minute ispod norme i skoro tri minute bolje od osobnog rekorda", izjavio je Petrović.

Ovim se pothvatom Matea Parlov Koštro pridružila Bojani Bjeljac koja je bila prva koja je normu za OI u Parizu ostvarila još u prosincu u Valenciji. 33. po redu Olimpijske igre održavaju iduće godine od 26. srpnja do 11. kolovoza.

Vezani članci
04. svibanj 2024 05:08