StoryEditor

PRESTIŽNA LISTA Sveučilište u Zagrebu u prvih sto u disciplini ‘Poljoprivreda i šumarstvo‘

Sveučilište je svoj rang poboljšalo u sedam disciplina, dok su lošiji rezultati u disciplini ‘Fizika i astronomija‘ te u području ‘Znanosti o životu i medicina‘

Autor:
Global
28/03/2023 u 07:50 h
15498
FREEPIK

Sveučilište u Zagrebu u znanstvenoj disciplini "Poljoprivreda i šumarstvo" među prvih je 100 u svijetu prema međunarodnom rangiranju QS World University Rankings. Riječ je o listi rađenoj za znanstvene discipline i područja za 2023. godinu, objavilo je Sveučilište.

U kategoriji znanstvenih disciplina, Sveučilište se dobro plasiralo i u "Naftnom inženjerstvu" i "Farmaciji i farmakologiji". Što se tiče druge kategorije, znanstvenih područja, najbolji rang ostvaren je u "Znanostima o životu i medicini" s 370. mjestom. 

QS World University Rankings rang lista je s ukupno 1595 institucija visokog obrazovanja iz 161 države. Zagrebačko Sveučilište svoje je mjesto našlo u 13 disciplina i četiri područja. U usporedbi s prošlom godinom, bolji je plasman u čak sedam disciplina,  a lošiji u disciplini "Fizika i astronomija" te u području "Znanost o životu i medicini". 

Sveučilište u Zagrebu jedino je Hrvatskoj koje se kontinuirano pojavljuje u rangiranju od 2015. godine. Sveučilište u Splitu našlo je svoje mjesto na listi u znanstvenoj disciplini "Medicina" te se nalazi na 651. od 680 mjesta. 

Vezani članci
24. travanj 2024 09:28