StoryEditor

PROMJENE NA TIKTOKU Uvodi se vremensko ograničenje za maloljetnike

Po isteku dozvoljenih sat vremena, na računima koji pripadaju mlađima od 18 godina, morat će se unijeti kod, koji će im omogućiti da produlje vrijeme korištenja aplikacije

02/03/2023 u 09:30 h
14859
UNSPLASH

TikTok uvodi vremensko ograničenje u korištenju aplikacije za mlađe od 18 godina. Maloljetnici će moći koristiti aplikaciju najviše 60 minuta u danu, objavili su iz kompanije na svojoj službenoj stranici

Po isteku dozvoljenih sat vremena, na računima koji pripadaju mlađima od 18 godina, morat će se unijeti lozinka, koja će im omogućiti da produlje vrijeme korištenja aplikacije. To će ih potaknuti da svjesno donesu odluku o tome koliko vremena žele provesti gledajući u ekran, objasnili su iz kompanije. TikTok je ovo ograničenje donio nakon savjetovanja sa stručnjacima iz Digital Wellness Laboratorija, iz Dječje bolnice Boston.

"Vjerujemo da bi digitalna iskustva trebala donijeti radost i igrati pozitivnu ulogu u tome kako se ljudi izražavaju, otkrivaju ideje i povezuju", piše u objavi kompanije.

Objašnjavaju da je cilj ove odluke pomoći mladima da kontroliraju kako provode svoje vrijeme na digitalnim uređajima, ali i da o tome razgovaraju s roditeljima. Naime, osim samoga vremenskog ograničenja, tvrtka uvodi nove postavke koje će omogućiti roditeljima da brinu o aktivnosti svoje djece na TikToku. Moći će postaviti vremenske granice za korištenje aplikacije i pratiti koliko vremena djeca na njoj provode, ili odrediti kada će obavijesti koje im aplikacija šalje biti isključene.

"Ne radi se o roditeljskom nadzoru, nego o njihovoj uključenosti i mogućnosti da roditelji i tinejdžeri uče jedni od drugih", rekao je Larry Magid, predsjednik organizacije za sigurnost na internetu ConnectSafely.

Ova je odluka popularne aplikacije jedan od najradikalnijih poteza društvenih mreža u pokušaju da se mladoma skrati vrijeme provođenja pred ekranima, piše CNN.  Kako bi se korisnici aplikacije mogli bolje kontrolirati u "skrolanju", tvrtka će uskoro uvesti opciju vremenskog ograničenja za sve koji koriste aplikaciju.

Vezani članci
25. travanj 2024 05:57