StoryEditor

‘PUT SIGURNOSTI‘ YATA i Diplomatski klub FPZG-a održali konferenciju povodom 74. obljetnice NATO saveza

Na konferenciji riječi je bilo o prošlim, sadašnjim i budućim aspektima NATO-a, a održana je i panel rasprava

Autor:
Global
14/04/2023 u 11:48 h
<p>Sudionici konferencije</p>
Sudionici konferencijeMARKO JURIC

Povodom 74. godišnjice osnivanja NATO saveza održana je konferencija pod nazivom "Put sigurnosti: sedam i pol desetljeća NATO saveza". Konferenciju su u Wespa Spaceu krajem ožujka organizirali Diplomatski klub Fakulteta političkih znanosti i udruga YATA Hrvatska čija je zadaća educirati mlade o politici vezanoj uz NATO savez te popularizirati političke znanosti među mladima.

Na konferenciji riječi je bilo o prošlim, sadašnjim i budućim aspektima NATO-a, a održana je i panel rasprava. Panelisti su bili dr. sc. Zoran Stiperski s PMF-a, dr. sc. Josip Lučev s FPZG-a, dr.sc. Branimir Vidmarović te predsjednica Atlantskog vijeća Hrvatske dr. sc. Monika Begović. Govorili su o temama poput rata u Ukrajini, pridruživanju novih članica NATO-u te civilnom djelovanju NATO-a.

image

Voditeljica panel rasprave Lea Fabić

MARKO JURIC

Raspravu je vodila predsjednica Diplomatskog kluba FPZG-a, Lea Fabić, a moderirao ju je nacionalni predstavnik YATA-e Hrvatske Danijel Bačan. Nakon rasprave, sudionici su panelistima mogli postavljati pitanja, a kraj konferencije obilježen je domjenkom i druženjem.

Vezani članci
28. travanj 2024 10:51