Foto: Pixabay

Redatelj Quentin Tarantino potpisao je ugovor o novelizaciji svog filma “Bilo jednom… u Hollywoodu” iz 2019. godine. Prema ugovoru s izdavačkom kućom HarperCollins, Tarantino će napisati dvije knjige od kojih bi prva trebala izaći u lipnju iduće godine, prenosi The Guardian.

Prva knjiga pratit će radnju filma u kojem glumac na zalasku karijere, Rick Dalton, sa svojim kaskaderom, Cliffom Boothom, u Los Angelesu 1969. godine dolazi u doticaj s kultom Charlesa Mansona. Glavni likovi, koje su utjelovili Leonardo DiCaprio i Brad Pitt, fikcijski su likovi, ali se suočavaju sa stvarnim promjenama koje su se tada događale filmskoj industriji te s ubojstvom poznate glumice Sharon Tate, koju je utjelovila Margot Robbie, a koje potreslo cijeli Hollywood.

Druga knjiga Cinema Speculation ​neće biti fikcijska nego će se posvetiti filmovima iz 70-ih godina 20. stoljeća kroz Tarantinove eseje, recenzije i mišljenja.

Tarantino je prilikom objave adaptacije izjavio da su upravo novelizacije filmova bile prve knjige ​za odrasle koje je pročitao tijekom puberteta, a dodao je i da danas voli taj žanr koji je prema njemu često marginaliziran.

Potpredsjednik izdavačke kuće HarperCollins Noah Eaker rekao je da je književno umijeće Quentina Tarantina primjetno još od njegovih prvih scenarija te da je njegova vještina najvidljivija u tome što u knjizi iznenađuje i onoga tko dobro poznaje film, piše Deadline.