StoryEditor

REKORD ŠVEĐANINA Armand Duplantis ponovno najviši u skoku s motkom

Pred 4000 gledatelja, šesti put u svojoj karijeri ostvario je rekordni rezultat u skoku s motkom

27/02/2023 u 09:07 h
14845
PIXABAY

Armand Duplantis je srušio svoj stari i postavio novi svjetski rekord u svojoj disciplini na dvoranskom natjecanju u Francuskoj. Švedski atletičar za jedan centimetar preskočio je svoj najbolji rezultat koji je iznosio 6,22 metra te tako popravio svoj najbolji rezultat s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, prenosi HINA.

Duplantis je uspio postaviti novi rekord nakon trećeg pokušaja na All-Star mitingu u Clermont-Ferrandu. Pred 4000 gledatelja šesti put u svojoj karijeri ostvario je rekordni rezultat u skoku s motkom.

"Kada imate ovakve trenutke, kada je energija na tako visokoj razini i kada poletite prema letvici, kao da lebdite. Nekako mi se čini da moje tijelo nije ni sletjelo na strunjaču nakon tog skoka", izjavio je Duplantis nakon rekordnog skoka.

U natjecanje na dvoranskom mitingu Duplantis je krenuo s preprekom postavljenom na 5,71 metar koju jebez problema preskočio iz prvog pokušaja. U nastavku je Šveđanin bez problema preskako 5,81 metar i 5,91 metar tek iz drugog pokušaja. Prije obaranja rekorda, iznio je pobjedu preskočivši 6,01 metar iz prvog pokušaja te je kasnije postavio novi rekord nakon trećeg skoka, piše Lemonde.fr.

Aktualni olimpijski pobjednik svoje rekorde popravlja, odnosno ruši centimetar po centimetar. Prvi puta mu je to pošlo za rukom u Poljskoj 2020. godine s tadašnjim rekordom od 6,17 metara kojim je srušio tadašnjeg skakača Reunada Lavilleniea i njegov skok od 6,16 metara, i od tada traje njegov rekordni niz.

Vezani članci
19. travanj 2024 10:15