StoryEditor

REZULTAT ZA POVIJEST Danska osvojila treće uzastopno zlato

U utakmici za treće mjesto Španjolska je s 39-36 izborila broncu

30/01/2023 u 11:04 h
14673
PIXABAY

Reprezentacija Danske je novi/stari prvak svijeta. U finalu protiv Francuske branitelji naslova slavili su rezultatom 34-29 i tako ispisali novu stranicu povijesti. Ovom pobjedom Danci su osvojili treće uzastopno Svjetsko prvenstvo i postali prva reprezentacija kojoj je ovo pošlo za rukom.

Sedma medalja oko vrata Danaca

Danska je bolje otvorila susret i držala značajnu prednost od pet razlike, sve do kraja prvog poluvremena kada su Francuzi ubacili u brzinu više i otišli na pauzu sa samo golom zaostatka pri rezultatu 17-16. U nastavku su Francuzi uspjeli izjednačiti, ali oko 49. minute Danci su ponovno pobjegli na tri razlike te su do kraja utakmice svoju prednost još dodatno podebljali.

U danskim redovima najefikasniji je bio Rasmus Lauge s deset golova, dok je Simon Bogetoft Pytlick zabio devet. S druge strane istaknuo se Nedim Remili sa šest golova, Dika Mem s pet i Melvyn Richardson s četiri gola. Bila je ovo ukupno sedma medalja za Dansku na svjetskim prvenstvima. Uz tri zlata imaju i tri srebra i jednu broncu, a Francuska je u svoju kolekciju od šest zlata i četiri bronce dodala i drugo srebro.

Španjolcima treće mjesto

U dvoboju za treće mjesto velikim preokretom slavila je Španjolska. U utakmici protiv Švedske slavili su rezultatom 39-36 te osvojili drugu uzastopnu broncu na svjetskim prvenstvima. 

Švedska je u poluvrijeme ušla u rezultatskom plusu od 18-22, ali Španjolci su u nastavku podigli razinu svoje igre i još jednom na nevjerojatan način izborili pobjedu. Drugo poluvrijeme dobili su s čak sedam razlike i tako realizirali veliki preokret. Do pobjede ih je predvodio Adrian Figueras Trejo s devet golova, te Aleks Dušebajev sa sedam golova, dok su se u švedskim redovima istaknuli Hampus Wanne s devet i Niclas Ekberg sa sedam golova.

Vezani članci
19. travanj 2024 06:03