StoryEditor

SMOQUA 2022 ‘Pravednost, sestrinstvo, solidarnost‘ tema Međunarodnog Festival queer i feminističke kulture

Festival će se održavati od 13. do 15. listopada na nekoliko lokacija u gradu Rijeci

Autor:
Tekst: Lucija Mijan
28/09/2022 u 17:59 h
13996
LORI

Lezbijska organizacija "Lori" od 13. do 15. listopada organizira šesti Međunarodni Festival queer i feminističke kulture Smoqua. U suradnji s udrugom PaRiter, pripremljeno je 18 šarolikih događaja, na hrvatskom i engleskom jeziku, s više od 30 sudionika iz Europe i Amerike, na četiri lokacije u gradu Rijeci, pišu u priopćenju.

Festival spaja umjetnost i aktivizam s ciljem umrežavanja za razmjenu umjetničko-aktivističkih ideja te kreiranje i učvršćivanje suradnje među raznolikom publikom. Tema ovogodišnjeg festivala je "Pravednost, sestrinstvo, solidarnost", a iz udruge kažu da pozivaju svih na razmišljanje o ovim pojmovima iz različitih perspektiva, oslanjajući se na zajedničko iskustvo društvene i kulturne opresije.

Posjetitelji festivala moći će prisustvovati filmovima, razgovorima, igrama, nizu radionica te sličnim aktivnostima. U programu za prvi dan LORI Grupa mladih održava World Cafe: Queer Youth for You(th) te Nabrzaka- queer speed-dejtanje, dok su drugi dan festivala organizirane projekcije umjetničko-dokumentarnih filmova u Art-kinu. Ostale informacije i detaljni program možete pogledati na službenim stranicama udruge Lori.

Vezani članci
23. travanj 2024 10:48