StoryEditor

STUDENTI INTERVJUIRALI MILANOVIĆA O položaju studenata u društvu s predsjednikom su razgovarali polaznici KŠMH

Studenti su imali priliku postavljati pitanja predsjedniku Milanoviću, a nekima od njih bio je ovo i prvi intervju u karijeri

Autor:
Glonal
17/02/2023 u 12:17 h
<p>Predsjednik u posjeti Matice hrvatske</p>
Predsjednik u posjeti Matice hrvatskeMIRKO CVJETKO/MATICA HRVATSKA

Predsjednik Zoran Milanović održao je sastanak s vodstvom Matice hrvatske te je razgovarao sa studentima koji su bili prošlogodišnji polaznici Komunikološke škole Matice hrvatske, piše Matica hrvatska. S predsjednikom su studenti razgovarali o položaju studenata u hrvatskom društvu nekada i danas kao i o kvaliteti obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Među njima su bile Emili Ibrulj i Klaudia Jurgan s Fakulteta političkih znanosti, Vilim Kalle s Fakulteta hrvatskih studija te Barbara Poslek s Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Predsjednik je govorio i o položaju Hrvatske u Europskoj uniji i hrvatskim očekivanjima od članstva u Uniji, te o radu političara i razlozima uključivanja u politički život Hrvatske.

image

Predsjednik s polaznicima Komunikološke škole

MIRKO CVJETKO/MATICA HRVATSKA

Studenti su imali priliku postavljati pitanja predsjedniku Milanoviću, a nekima od njih bio je ovo i prvi intervju u karijeri. Svih četvero su polaznici KŠMH koja se održala u listoadu na Korčuli. Cilj Komunikološke škole je studentima novinarstva i komunikologije pružiti dodatno izvannastavno obrazovanje u području medija, a do sad je njezin program prošlo 12 generacija studenata.

Na sastanku s predsjednikom iz vodstva Matice hrvatske sudjelovali su predsjednik Matice Miro Gavran, potpredsjednici Mario Jareb i Dubravka Oraić Tolić kao i glavni tajnik Marijo Dominiković. Razgovarali su o ulozi institucije te njezinim aktivnostima kao i o osnivanju novih ogranaka u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Maticu su, zajedno s predsjednikom, posjetili i posebni savjetnik za kulturu Zdravko Zima te savjetnica za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Vezani članci
23. travanj 2024 20:32