StoryEditor

UNIC DAY Studenti imaju priliku kreirati idejna rješenja za aktualne sveučilišne teme

Primarna vizija ovog projekta je stvoriti novo europsko sveučilište bez prostornog i vremenskog ograničenja, a cilj je poticanje fleksibilnosti i edukacije među akademskim zajednicama diljem Europe

13/12/2022 u 13:35 h
14471
Unsplash

UNIC day nova je i inovativna aktivnost projekta Europsko sveučilište postindustrijskih gradova (UNIC), a bit će predstavljena u petak 16. prosinca u 9 i 30 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Neke od tema o kojima će se razgovarati jesu promicanje zelene mobilnosti, raznolikosti europskog društva, razvoj te rješavanje problema postindustrijskih gradova, stoji u priopćenju. Za sudjelovanje potrebno je ispuniti formular na linku.

Dolazak na radionicu je besplatan, a studenti Sveučilišta u Zagrebu smatraju se UNIC studentima i samim time ne moraju se upisivati, niti snositi troškove. Primarna vizija ovog projekta je stvoriti novo europsko sveučilište bez prostornog i vremenskog ograničenja, a cilj je poticanje fleksibilnosti i edukacije među akademskim zajednicama diljem Europe. Cijeli projekt zalaže se za podupiranje različitosti unutar europskog društva te interaktivnu edukaciju.

"Studente koji dođu očekuje zanimljiv i bogat program u kojem će moći čuti ponešto o temama za koje smo sigurni da ih zanimaju. Riječ je o mobilnosti i putovanjima i slično. Isto tako, moći će sudjelovati i u kreiranju idejnih rješenja za aktualne sveučilišne teme", rekao je Dario Topić, jedan od organizatora projekta i student novinarstva na Fakultetu političkih znanosti.

Projekt je osmišljen kao skup raznovrsnih događanja kao što su predavanja, radionice i razgovori u svrhu uključivanja studenata, nastavnika i znanstvenika iz raznih područja znanosti u zajedničko kreiranje kvalitetne suradnje i komunikacije između europskih sveučilišta. Osim toga, u fokusu su stjecanje novih znanja i vještina, kao i održivija i kvalitetna budućnost.

Sudionici projekta su različitih europska sveučilišta, i to njih osam: Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Deusto u Bilbaou, Španjolskoj, Sveučilište Ruhr u Bochumu, Njemačkoj, Koç sveučilište u Istanbulu, Turskoj, Erasmus sveučilište u Rotterdamu, Nizozemskoj, Sveučilište u Corku, Irskoj, Sveučilište u Liègeu, Belgiji i Sveučilište u Oulu, Finskoj. Ove godine zajednici su se pridružila i Sveučilišta u Malmöu, Švedskoj i Lodzu, Poljskoj.

Vezani članci
03. svibanj 2024 05:44