StoryEditor

USUSRET IZBORIMA Na FPZG-u održano sučeljavanje, profesori osmislili aplikaciju za birače

Autor:
Marko Livaković i Petra Martić
05/04/2024 u 15:36 h
<p>Izborno sučeljavanje</p>
Izborno sučeljavanjeSCREENSHOT/TVS

U srijedu na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu održalo se izborno sučeljavanje predstavnika mladeži najpopularnijih političkih stranaka u Hrvatskoj s ciljem da se mlade potakne da oblikuju svije političke horizonte. U sučeljavanje su sudjelovali Marko Martinčević, predsjednik Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke u Križevcima, Filip Fišić iz Mosta, diplomirani inženjer na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, ujedno i predsjednik Kluba mladih Mosta, kao i Matko Dujmović kao predstavnik stranke Možemo, inače i aktivist koji je sudjelovao u raznim inicijativama na području ljudskih prava i obrazovanja.

Glavni dionici sučeljavanja bili su i Ivan Grubišić iz Domovinskog pokreta kao nacionalni koordinator mladih te stranke, magistar prava Maksimilijan Šimrak iz Hrvatske demokratske zajednice te Lovro Lukavečki iz Socijaldemokratske partije kojem je mjesto sučeljavanja dobro poznato s obzirom na to da je tamo diplomirao. Sučeljavanje je prošlo u vedrom tonu uz konstruktivno raspravu i dobru posjećenost.

A ako još uvijek ne znate za koga ćete glasati, dobra vijest je da je jučer predstavljena nova aplikacija "Izborni kompas" čiji je glavni cilj pomoći biračima u donošenju odluka za nadolazeće parlamentarne izbore. Aplikacija će vam ponuditi odgovor najsličniji vašim stavovima, a sve što trebate napraviti je odgovoriti na 30 pitanja na poveznici.

"Uz pomoć jednostavne aplikacije građani u pet minuta mogu saznati što o važnim pitanjima misle pojedine stranke, gdje u izbornim programima stranaka mogu više pročitati o tim stavovima i koje su stranke najbliže njihovim vlastitim stavovima o gospodarstvu, zdravstvu, vanjskoj politici i brojnim drugim temama", objavili su s FPZG-a.

Aplikaciju su izradili profesori FPZG-a Višeslav Raos, Goran Čular i Kosta Bovan s profesorom sa Slobodnog sveučilišta Amsterdam, Andréom Krouwelom.

Vezani članci
30. travanj 2024 03:45