StoryEditor

WRC CROATIA RALLY Elfyn Evans odnio pobjedu s 27 sekundi prednosti

Ovogodišnje izdanje relija započelo je tragedijom nakon što je Irac Craig Breen izgubio je život na testnoj vožnji

23/04/2023 u 21:22 h
16906
Pixabay

Britanac Elfyn Evans i suvozač Scott Martin Toyotom stigli su do pobjede na trećem izdanju WRC Croatia Rallyja, što im je prvi trijumf od 2021. godine. Drugo mjesto pripalo je 27 sekundi sporijem Estoncu Ottu Tanaki (Ford), a treće Fincu Esapekki Lappiju koji je sa 58,6 sekundi zaostatka donio postolje Hyundaiju.

Ovogodišnje izdanje hrvatskog relija započelo je tragedijom. Irac Craig Breen izgubio je život na testnoj vožnji 13. travnja nakon što je stup ograde upao u kabinu automobila.

"Uvjeti na cesti bili su skliski, a automobil je relativno malom brzinom skliznuo s ceste i udario u drvenu ogradu. Stup s ograde upao je u kabinu kroz prozor s vozačeve strane", izjavio je šef Hyundaija Cyril Abiteboul na konferenciji za medije, prenosi HINA. 

Breena se nakon utrke prisjetio i timski kolega Lappi.

"Veliko hvala momčadi, sigurno da nam nije bilo lako, ali skupili smo glave i pametnom vožnjom osigurali postolje, što je jako važno i za mene i za momčad", prenosi HRT.

Zadnjeg dana utrke, društvene mreže je preplavila snimka trojice muškaraca koji su započeli tučnjavu na samoj stazi.
Desetak sekundi kasnije, stazom je projurio reli automobil u punoj brzini. Katastrofu je spriječila brza reakcija redara koji su uspjeli muškarce maknuti sa staze u pravom trenutku.

Incident je za 24 sata komentirao i Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza dok je Organizacijski odbor WRC Croatia Rallyja u službenoj je izjavio potvrdio da će podnijeti službenu prijavu i tražiti najoštrije sankcije za aktere.

"Nažalost, mogla je biti tragedija. Apel svima da sačuvaju prisebnost i da misle o svojoj i tuđoj sigurnosti te slušaju i poštuju službene osobe", rekao je Štetner.

Prije Hrvatske prethodile su utrke Svjetskog prvenstva u Monte Carlu, Švedskoj i Meksiku. Trenutno vodstvo drži Evans sa 69 bodova, a slijede Francuz Sebastien Ogier (66 bodova) i Estonac Tanak (65 bodova).

Vezani članci
25. travanj 2024 23:34