StoryEditor

ZAGREB CLOWN FESTIVAL Danskom predstavom Just wait otvoren festival koji obećava još tri dana lude zabave i jedno iznenađenje

Autor:
Global
10/05/2024 u 13:00 h
18336
IVAN MARENIć

Predstavom JUST WAIT danske trupe Teater Gry otvoren je u četvrtak, 9. svibnja, 5. Zagreb Clown Festival kojeg i ove godine organizira zagrebački Triko Cirkus Teatar te publici, koja do nedjelje dođe u KUC Travno, Božidara Magovca 17, garantira zabavu uz vrhunske umjetnike neverbalnog teatra.

image
IVAN MARENIć

Tijelo i predrasude

U petak, u 20 sati na programu je jedna od najvećih klaunesa ovog doba - Gardi Hutter s predstavom THE BRAVE JANE, prevedeno na hrvatski IVANA ODVAŽNA. A za one koji večer odluče produžiti u smijehu i zabavi, u prostorima Triko Cirkus Teatra, u Vlaškoj 92, skeč će izvesti broadwayski dvojac Bill Irwin i David Shiner koji su za predstavu Fool Moon 1999. dobili i nagradu Tony. Iznenađenje je to ovogodišnjeg festivala, a njihov nastup počet će u 22:30 sati.

Festival kojem je tema tijelo i predrasude u subotu na pozornicu KUC-a Travno dovodi Uga Sancheza Jr. i njegovu predstavu UGO SANCHEZ WANTS TO PLAY kojom tematizira golo tijelo kao nezaštićeno i izloženo, a ne kao što bi na prvu rekli kao provokaciju. U nedjelju se festival zatvara predstavom eMe španjolskog klauna Carla Môa, a suočava nas s osakaćenim tijelom. Sve predstave počinju u 20:00 sati.

image
IVAN MARENIć

Vikend pun sadržaja

U petak, 10. svibnja, u 22:30, posjetitelji će se moći susresti u razgovoru uživo s četiri velika svjetska klaunska imena - Billom Irwinom, Gardi Hutter, Davidom Shinerom i Johnom Towsenom. Razgovor će se prenositi live na YouTube kanalu Triko Cirkus Teatar. U subotu, 11. svibnja na programu je prikaz snimke predstave SNOVI HARLEQUINA Ire Seidensteina.

Organizatori zadnji dan festivala najavljuju i koncert iznenađenja, stoga nemojte propustiti zadnju predstavu i zatvaranje festivala.

Do nedjelje je otvoren i CLOWN CAFFE, mjesto susreta umjetnika i publike u Vlaškoj 92.

Program 5. Zagreb Clown Festivala subvencioniran je sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Grada Zagreba.

27. srpanj 2024 05:50