StoryEditor

BROWNIE SA SIROM Kolač koji je i nakon nekoliko dana jednako ukusan

Globarica vam donosi jednostavne recepte

22/07/2021 u 15:31 h
12653
PETRA ORESKOVIC/GLOBAL

Sastojke potrebne za ovaj kolač vjerojatno svi imaju u kući gotovo uvijek, a to još uvijek nije najbolja stvar kod ovog kolača. Najbolja stvar je što se može jesti odmah, čim iziđe iz pećnice – topao, uz čašu mlijeka.

Za pripremu je potrebna čokolada za kuhanje, maslac, jaja, šećer, glatko brašno, prašak za pecivo i krem sir. Pripreme se dvije posude i mali lonac. Prvo je potrebno u malom loncu na laganoj vatri otopiti 200 grama čokolade za kuhanje i 200 grama maslaca. Nakon toga u jednoj posudi umutiti 170 grama šećera i pet jaja pa tome dodati otopljenu smjesu maslaca i čokolade. Zatim dodati 125 grama glatkog brašna i ¼ žličice praška za pecivo.

Miješati lagano dok se svi sastojci ne sjedine. Smjesu izliti u tepsiju ili kalup za pečenje, može se staviti i u okrugli kalup pa servirati kao torta. U drugoj posudi izmiješati 300 grama krem sira (Philadelphia, ABC, može i mascarpone), jedno jaje, 80 grama šećera i malo mlijeka (po osjećaju, da krema bude malo više tekuća od crne). Bijelu kremu izliti preko crne i vilicom napravite šare.

Kolač se peče 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

Vezani članci
19. travanj 2024 00:00